Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

#ThereseTipsar 17 januari 2014

 1. Spammers target Google hospitality listings
  Att det är ett gissel att arbeta med Google Plus Local (även kallat Google Places, Google Maps, Google+ Local) har jag bloggat om förut. Tidigare i veckan fick Marriott och Hilton sina Google Places-sidor hijackade av affilierade sajter, som tjänar pengar på hotellbokningar. Istället för att länka till varumärkets sajt, pekade länkarna till affiliate-sajten istället. Så himla trist!  hijackat Dessutom kastar det en skugga över alla de renhåriga tredjeparts-sajter som faktiskt finns i hotellbranschen.
 2. Pinterest Acquires Image Recognition And Visual Search Startup VisualGraph | TechCrunch
  Föreställ dig att allt du pinnar översätts till en logg över produkter och saker du gillar: ”Pinterest has just acquired two-man startup VisualGraph, which creates machine vision, image recognition, and visual search technologies.”
 3. Hitta TV-serien!
  Om du vet vilken film eller tv-serie du vill se, men inte var det finns – kolla in den här fina googleanpassning som Jakob Widerberg gjort. Letar genom Netflix, HBO, alla andra playtjänster (och torrentsajter). Snyggt. Tipstack till @jocke
 4. Dreamworks förädlar Youtubes rekommendationer
  Youtubes rekommendationer ska bli enklare och mer överskådliga med hjälp av en daglig femminutersvideo där man visar höjdpunkter från nätverket.
 5. Lär dig sätta rubrik som ett SEO-proffs.
  Hur mycket tid lägger du på att optimera dina sidnamn och titlar för SEO? Den sk ”Page Title”-taggen är vad Google oftast visar i sökresultatet så det måste vara både en bra rubrik för den som redan hittat sidan och en bra ingång för den som söker. Här får du proffsens tips!
 6. 3 sätt att Marknads-Hacka Facebooks försämringar av organisk spridning | Jesper Åström
  Jesper tipsar om saker du kan göra för att inte tappa hoppet nu när Facebook strypt förutsättningarna för organisk spridning av företagssidor. Syftet är att säkerställa långsiktig räckvidd bland sina fans utan att behöva betala för annonsering och spridning av sina inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen