Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

#ThereseTipsar 22 november 2014

 1. Efter kritiken – nu ändrar Facebook – Nyheter | SVT.se
  Nu har Facebook uppdaterat aviseringsinställningarna, med anledning av fjolårets chockartade beslut att begräna räckvidden för organiska inlägg från företagssidor i följarnas nyhetsflöden. Nu kan fansen själv ställa in om de vill se inlägg din facebooksida, men valet måste göras enskilt för varje sida de följer. Kommer de att klicka ”ta emot aviseringar” hos er?
 2. Glöm inte att julskylta era nätbutiker
  I år planerar mer än var fjärde svensk att göra merparten av sina julklappsinköp på nätet och snart är det dags för de galna REA-dagarna Black Friday (28 November) och Cyber Monday (1 December). Passa på att skapa anledningar att besöka just  din e-butik och att skapa uppmärksamhet inför julhandeln. Så här skyltar vi:
 3. festive_julskyltning

 4. Gå på konferens om Mobile Commerce and Payment – Stockholm
  Är du intresserad av mobil försäljning och betalsätt? Apple kommer att skicka 4 personer till MCP-konferensen den 21-22 januari för att presentera Apple Pay och dess framtid i de nordiska länderna. Klicka här för en lista med samtliga talare.
 5. Ehandelspodden – om skillnaden mellan de nordiska länderna
  En väldigt bra podcastavsnitt om vad man som marknadsförare måste ta hänsyn till, och hur man måste anpassa sina taktiker i de olika nordiska länderna. Att danskar jagar kampanjer och snabba klipp, att SEO-arbete är viktigt i Finland, och att fler svenskar använder prisjämförelsesajter än som handlar på nätet. (46%)
 6. Boka nu: Webbdagarna Stockholm 24-25 mars 2015
  Registreringen till Webbdagarna Stockholm i mars har öppnat! Missa inte detta årets bästa event, superrelevant för alla som jobbar med digital försäljning och marknadsföring. Årets tema är ”smarta affärer” – att med hjälp av data, modellering, automatisering och långsiktighet skifta fokus från snabba klick och likes till mer hållbara digital affärsstrategier.
 7. LISTA: Twitters mest retweetade tweets i Sverige
  Jag dör av skratt! Hur har jag lyckats missa samtliga dessa tweets under året? Som tur är finns tappra själar (läs Emanuel) som knåpar ihop listor som denna.
 8. Veckan som gick hos @sjobergfredrik
  Fredrik postar väldigt bra veckovisa spaningar om webb och digital omvärld med med aningens mer inriktning på teknik och samhälle. Mycket läsvärd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen