Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Wincher – en smidig tjänst för SEO-ranking

Trogna läsare kanske minns att jag för ett drygt år sedan tipsade om sajten gserp.com, där man smidigt kunde ange de sökord man ville spåra och få tjusiga grafer över hur väl ens sajt rankade (på Google) på dessa sökningar.

Nu har gserp.com lämnat gratisstadiet, bytt namn och skrud och återfinns på wincher.com. Om du värdesätter att enkelt överblicka hur ni rankar jämfört med konkurrenterna på ett visst sökord, eller hur många placeringar ni tappar eller vinner på det SEO-optimeringsarbete ni gör, är det här ett verktyg för dig.

Det här gillar jag med Wincher

  • Det är barnsligt enkelt. Uppge de sökord du vill mäta, se vilken position din domän ligger på – få graf över placering tillbaka i tiden. Klart!
  • Schemalägg ranking-rapporter att skickas veckovis eller månadsvis (med valfri logga i sidhuvudet)
  • Kolla hur många sökningar (ungefär) det görs på dina favoritnyckelord varje månad.
  • Övervaka konkurrenterna. När du rankar högre än dina konkurrenter, eller när de klättrar om er i sökmotorerna, skapas en automatisk ”alert”.
  • Tjänsten drivs en svensk kille som verkar väldigt tekniskt begåvad.
  • En prenumeration för 1 domän kostar €6/mån.
Ranking_—_Wincher_com
En bild från mitt konto, fast med dolda detaljer.

Kan man inte lika gärna använda Google Webmaster Tools?

Jo, särskilt om man redan jobbar Google Analytics, då rekommenderar jag Google Webmaster Tools. Där kan du, i tillägg, mäta hur många visningar och klick er domän får på utvalda sökord, vilka sidor som träffar på respektive sökord och hur detta förändrats över tid. Det som saknas i Google Webmaster Tools är möjligheten att själv ange frivilliga nyckelord som ni kanske inte syns på alls idag eller som tillhör en konkurrent. Det finns inte heller möjlighet att se hur ni rankar jämfört med andra varumärkesdomäner.

Om jag får ge ett råd till Kim Ängalid på Wincher är det att jobba på kundbemötandet, tonalitet och framtoningen. Både i mejldialog med slutkund, men även i texter och under Kontakta-Oss. Annars är det bara att keep up the good work!

En reaktion på “Wincher – en smidig tjänst för SEO-ranking

  1. Tack för grym feedback och för att du valt att skriva om Wincher. Jag tar åt mig av kritiken och lovar att sköta kundbemötandet och tonaliteten bättre framöver.

    Det finns massor att förbättra. Vi har precis börjat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen