Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Undvik Ride Media Group och andra blufföretag inom SEO

Uppdaterat #1: Anna fick efter att mitt blogginlägg publicerades ett samtal från Ride Media. Även jag blev uppringd av ”Martin Stark” som påstod att det måste varit en illvillig konkurrent som ringt och uppgett sig vara han. Upprörd hävdade han att han tänkte ta fram namn och nummer till alla som lämnat negativa kommentarer på Reco. Fortsättning följer. //

Jag vill hjälpa till att stoppa oseriösa aktörer från att lura småföretagare med falska löften om sökmotoroptimering och annonsering. Ride Media Group är en webbyrå som hävdar att de blivit ombedda av Google att skapa ”lite ordning och reda i sökresultaten”. Detta till det facila priset av 9900 SEK.

Det är egentligen för Annas skull jag skriver, för hon har inte 85% kunskap om sökmotormarknadsföring. Anna är en av många som blivit lurade på 9900:- för något som inte borde kostat ett öre. Såhär skriver hon till mig:

Hej Therese, jag hittade din email adress via reco.se där du hade lämnat en kommentar angående Ride Media Group. Jag känner mig totalt lurad av detta företag för att jag sa ja till att de skulle fixa Google Maps m.m till mitt företag. De spelade in samtalet och efteråt kände jag att något inte stämde så jag kollade upp dem på nätet, som jag borde gjort innan jag sa ja!! Iallafall nu när jag ringde dom så ville jag säga upp tjänsten men de sa att det inte gick. Vet du någon jag kan vända mig till?

Minns ni samtalet jag fick från Ride Media Group?

Den 17 februari jag blev uppringd av ”Martin Stark”, marknadschef på Ride Media Group AB. Han påstod att Google gett hans företag i uppdrag att städa upp i sökresultaten, men efter mer än 30 minuter att försöka få honom att förstå att han inte hade en siffra rätt gav jag upp.  Här följer några citat ur konversationen:

Google företagsprofiler är gratis

Att lägga till information i Google Places är gratis och det går inte att betala Google för att särskilda träffar eller webbplatser ska visas i sökresultaten. Om du är företagsägare och vill lägga till uppgifter för en enda företagsplats följer du ett par enkla anvisningar. Du kan lägga till upp till 100 enskilda uppgifter.

Du ska inte betala 9900 kr för att Ride Media Group ska lägga upp en företagsprofil åt dig. Allt detta kan du själv föra in:

  • Hemsideslänk, E-postadress, adress
  • Företagskategorier och verksamhetsbeskrivning
  • Kartnål med vägbeskrivning
  • Öppettider, betalsätt
  • Logotyp, foton

Har du erfarenheter av Ride Media Group? Skriv ett omdöme på reco.se

På reco.se hävdar flera anonyma användare med påhittade namn och avatarer att de ”varmt rekommenderar Ride media”. Själv kan jag inte låta bli att tycka synd om Anna-Karin D och Sven A som gått på Ride Medias påstådda spetskompetens, utan att veta att de två typer av tjänster som erbjuds är precis de som Google designat för att en NYBÖRJARE ska kunna klara av dem: Google Adwords Express och Google Places.

Slutligen kan jag upplysa om att Ride Media inte återfinns i listan över Google Partners.

4 kommentarer på ”Undvik Ride Media Group och andra blufföretag inom SEO

  1. @ Sebastian schyllberg..

    Det hon säger stämmer nog och det ligger mer under ytan, det borde du veta som jobbat där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen