Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 8 juli 2012

 1. Sökmotorbyrån Sverige skickar bluffakturor
  Som tur är finns det uppmärksamma och hederliga yrkespersoner i “Bubblan” som orkar ta striden, blogga, lägga ut skärmdumpar och förklara. Har du också fått en avi från Sökmotorbyrån i Sverige – anmäl den till Svensk Handel.
 2. Företagen köper sig ”gillande” på Facebook – DN.SE
  Det blir värre.. Den här artikeln handlar om spamföretag som erbjuder dig fans på Facebook i utbyte mot pengar. Exempelvis tvingar de dig som spelare på en spelsajt att ”gilla” en viss sida för att komma åt det spel du vill spela. I länder som Bangladesh och Vietnam finns hela fabriker med människor som har till uppgift att generera ”likes” eller kommentarer. Vill du uppleva bluffen i närbild? Besök Fblikes.se eller MrLike.se.
 3. Build with Chrome
  Eftersom det regnar idag så måste jag ju tipsa alla leksugna geeks om Google och Legos samarbete “Build” – ett experimentprojekt som gör att du kan bygga lego direkt i Chrome.
 4. Betaltjänsten som vill att du glömmer plånboken – DN.SE
  Att bankernas insteg i 2000-talet gått i snigelfart i vårt avlånga land är det få som förnekar. Men nu kommer Wywallet – en universal plånboksapp i din smartphone. Vid lanseringen går det att överföra pengar mellan personer (oavsett bank) och att handla på nätet. Däremot saknas än så länge möjligheten att göra köp i vanliga butiker. Med WyWallet kan du bland annat betala bussbiljetter på alla lokaltrafikbolag i Sverige. Vill ni splitta på en nota på krogen så kan de som har WyWallet föra över pengar till en person och låta denne ta hand om notan. Vid begagnat-affärer så kan man använda WyWallet om både säljare och köpare har WyWallet-konto. Nästa år ska man även implementera stöd för NFC-betalning. Wyallet finns till iPhone samt Android och en Windows Phone-version ska vara på gång. Tipstack till @feber
Wywallet - en plånboksapp till smartphone

En reaktion på “Therese tipsar 8 juli 2012

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen