Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

#ThereseTipsar 6 november 2013

Godmorgon i stugan! Här kommmer ett färskpressat inlägg med läsvärda artiklar. Själv är jag på väg till Hyper Island för att prata affiliate-marknadsföring. Det har jag ett och annat att säga om, som man säger.

 1. Official Blog: Introducing Helpouts: Help when you need it over live video
  Google Helpouts är en ny tjänst för alla som behöver snabb hjälp. Sök efter vad som helst från hantverkare, fransklärare, nagelskulptörer, däckbytare eller projektledare. Med Helpouts kan man välja vem man vill få hjälp utifrån deras meriter, tillgänglighet, pris, betyg och recensioner. Och om erfarenheten inte uppfyller förväntningarna erbjuder Google en garanti där du får pengarna tillbaka! Vad skulle du kunna stå till tjänst med?
 2. 7 fula sökmotorknep – och företagen som använt dem – Internetworld
  Fallet Interflora har ni kanske redan hört om? För mig var det nytt att auktionsfirman Bukowskis tog hjälp av en seo-firma och drabbades av irrelevanta länkar till flera sexsajter, som en del i ett stort länkbytesprogram. – Jag hade ingen aning om det här. Jag blir alldeles chockad när jag ser det här, säger Viktoria Torsell, it-ansvarig på Bukowskis till Internetworld.
 3. Ser folk på teve alls? | Katrins Blogg
  Katrin Zytomierska resonerar kring värdet av framträdanden i olika medier och hur vårt beteende att gå från teve till webb märks på budget för produktioner. För web-programmet erbjuds hon ett arvode som är fem gånger högre än det för teve-programmet.
 4. Stort ego bakom litet ledarskap
  ”Män över hela världen tror att de är så mycket smartare än kvinnor. Men arrogans och övertro på sig på sig själv har en negativ korrelation till ledarskapstalang”, skriver  Tomas Chamorro-Premuzic i denna artikel. ”En grupp som behöver en chef väljer gärna en självcentrerad, överdrivet självsäker och narcissistisk person, vilket oftast är en man”. Mycket läsvärt och lärorikt!
 5. Hur Facebooks regel om 20% text i bild fungerar i praktiken | evelinaander.se
  Om du vill annonsera i nyhetsflödet på Facebook och använda en bild får själva bilden inte innehålla mer än 20% text. Här får du ett ovärderligt tips från Evelina som gör att du slipper slita ditt hår, om du inte får det att gå ihop.
 6. Google Changes AdWords Ad Rank Calculation
  För er som jobbar med SEO kan det vara bra att veta att Google har gjort en uppdatering i sin algoritm som tilldelar större värde till ad extensions ( sitelinks, click to call osv). Det blir alltså viktigare att dels införa extensions men också att ha bra CTR på dem.
Google Helpouts
Google Helpouts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen