Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Minne som en guldfisk

Känner du någon som kan lära sig obegränsade mängder, även om sådant de inte är intresserade av? Jag blir galen på att min hjärna är totalt blockerad när det gäller att registrera och lära mig om saker jag egentligen inte bryr mig om. 

Antingen är jag underbegåvad, eller så är min hjärna full och rymmer inte mer. Här är några ämnen som, hur många gånger de än upprepas för mig, jag aldrig lyckas komma ihåg.:

  1. Konflikten mellan Palestina och Israel. Denna bit världshistoria upplever jag som helt ny varje gång jag hör den förklaras. 
  2. Demokrater vs Republikaner i USA. Vilka är det som är emot abort? Är Obama demokrat? Ja, ni förstår..
  3. Tjänstepension, allmän pension och ITP. Ett komplett mörker trots åtskilliga genomgångar. Här är jag inte ensam gissar jag.
  4. Ägarfördelningen bland mediehusen MTG, Bonnier och Schibsted. Vem äger TV4, Expressen eller SvD? Är det samma som äger Blocket? Kinnevik äger TV3 eller var det Dagens Industri? Det här blir jag tokfrustrerad av att aldrig komma ihåg. 

Har du något knep för att minnas när inget annat funkar? En ramsa, mentala övningar, ett rim, elchocker?

20131104-233744.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen