Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 26 januari 2012

Godmorgon och välkommen till den dag i världshistorien då det säljs mer iPhones än vad det föds barn.

 1. McDonald’s Twitter Campaign Goes Horribly Wrong #McDStories
  Det här har ni säkert läst om i alla tidningar. Jag har sett fenomenet förut men nu har jag totalt glömt bort! Ett företag som ville uppmana folk till att formulera företagets nya slogan eller berätta hur bra det var att jobba där, och så urartade det till att mängder av missnöjda fd medarbetare hijackade den hashtag de ”reserverat”. Någon som minns?
 2. Facebook Timeline Now Pushed To Everyone, Users Get A Week To Clean Up Profiles | TechCrunch
  Nu är det dags för Timeline folks! Ska bli kul att se vad ni hittar på med era profiler. Men snälla låt bli att installera Spotify som Timeline-app..
 3. Facebook Introduces Clicks to Action – Brian Solis
  Facebook lanserar ”Clicks to Action” i sin Open Graph-plattform. Det innebär att du kan bygga in funktioner och knappar i din app med andra budskap än bara Gilla. Exempelvis kan dina besökare kanske ”önska”, ”läsa” eller laga”. Klickar någon på en call-to-actionknapp så kopplas man till Facebook där händelsen publiceras på ens profil och i tickern. VIlka clicks-to-action skulle finnas i ditt företags app? Vad sägs om Lär, sparar, tävlar, gissar, frågar?
 4. Google Analytics Blog: Google’s updated privacy policy – what it means for Google Analytics users
  Google försäkrar oss om att trots förändringar i Privacy Policy så fortsätter analysdata i Google Analytics att skyddas av de inställningar du har angett. ”Your website data will not be used for purposes other than those that you specify in your settings, which you may change at any time”
 5. Per Axboms Mallar
  Behöver du göra en strategi för sociala medier, eller letar efter en mall för din hisspitch? Per Axbom har gjort halva jobbet åt dig. Klicka in här och ladda ner hans mallar helt gratis. Själv skrev jag precis ut ”Mall för klockagenda” – för effektivare möten. http://axbom.se/share/mallar/axbom-mallar-klockagenda-ver01.pdf”Tack Per!
 6. Sju sociala sanningar | Mattias Jansson
  Hur balanserar du mellan mobilen och det digitala med händelser öga-mot-öga och ”riktiga” möten? @kommunchef beskriver sina val och prioriteringar, om varför hans sovrum är en elektronisk frizon och varför ”multitasking” är ett påhittat fenomen.
 7. Jourvuxen
  Jourvuxen.se är ett lovvärt initiativ på Facebook som erbjuder alla barn och unga en vuxen att prata med. Bland de vuxna som erbjuder ett lyssnande öra återfinns flera bekanta ansikten: @stielli, @karinmeberg, @ladstrom och @donna_carlsson

  Min kära vita iPhone ligger numera hemma i en låda

  .

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen