Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Guide för att slå ihop dubblettsidor på Facebook

Den här guiden kan användas både till att slå ihop en s k Gemenskapssida (Community page) och en Plats (Place) med din Officiella Fan Page. 

UPPDATERAT: För Community Pages: Först måste man gå in på sin Community Page och klicka ”Report Page” , välja Duplicate Page och sen skriva in vilken sida den är en dubblett av. Obs! Du kan inte byta namn på en sida efter att den fått fler än 100 fans.

 1. Gå till den Sida eller den Place som har flest likes. Detta kommer att vara den sida du behåller.
 2. Sidorna måste ha identiska namn och du måste vara admin för båda sidorna du vill slå ihop.
 3. Om du sammanför en Place och en sida måste de ha samma gatuadress.
 4. Om sammanslagningen godkänns kommer Facebook även att slå ihop antal likes och check-ins för båda sidorna.
 5. Klicka på Redigera sida på knappen i övre högra hörnet.
 6. Från det vänstra sidofältet, välj Resurser.
 7. Klicka på Slå ihop dubblettsidor
 8. Välj den eller de sidor  du vill slå ihop.
 9. Du kan ansöka om att slå ihop upp till fem sidor på en gång, och kan skicka flera förfrågningar efter det om det behövs.
 10. Efter ett par dagar har Facebook kontrollerat informationen och sett till att sidorna verkligen är dubbletter.

Claima en plats

 • Om ditt företag inte har en geografisk plats på Facebook att förknippas med, går du till din butik/kontor med en mobiltelefon och skapar en Plats via Facebookappen. Kom ihåg att döpa den till samma namn som sidan du ska slå ihop med.
 • Om du upptäcker att det redan finns flera Platser för ditt företag, skapat av andra personer som befunnit sig i närheten, kan du anmäla att de är felaktiga eller är dubbletter (se bild)
 • Om du hittar en Place som inte har någon administratör behöver du ta över (”claima”) den först genom att klicka på ”Är det här ditt företag”  under sidans profilbild.
Anmäl dubblett av en Facebook-plats

5 kommentarer på ”Guide för att slå ihop dubblettsidor på Facebook

 1. Joakim: Om du klickar på kugghjulet intill meddelandeknappen, finns det någon ”Är detta ditt företag”?

  Annars får du anmäla alt maila sidan via meddelande och kolla ifall ni kanske kan få ta över sidan?

 2. Hej!

  Mitt problem är att jag ska skapa en ”Timeline-sida” för vårt företag men någon annan har hunnit före och skapat en sida som redan har ganska många likes. Jag har ingen aning om vem denna person är och de sköter inte heller sidan. Jag vill nu claima/ta ägandeskap över denna – hur göra? Hur ser man vem som är administratör av en sida? Please help någon!

 3. Jag har samma problem som föregående talare. Jag administrerar en plats och en företagsssida med samma namn. Platsen har en address som hittades och syns på en karta, samma address på företagssidan hittas inte, där står det ”Vi kunde inte fastställa din plats utifrån den angivna adressen. Se till att ange en giltig adress.”. Jag ser inte heller någon ”slå ihop dubletter” knapp under resurser.

  ideér`

 4. Hej!
  Jag försöker följa din instruktion, men när man klickar på resurser så har facebook tagit bort alternativet att slå ihop liknande sidor. För jag är admin för två sidor med identiskt namn, men det går ändå inte.
  Mitt stora problem är att när folk ska checka in på mina sida så funkar det inte, utan facebook vill att man skapar en ny sida som hamnar som lokalt företag, men det vill inte jag. Och den vill inte acceptera adressen som jag skriver inte på sidan. Måste det finnas en plats som har samma adress? Men hur ska jag sen kunna slå ihop dem?
  Gud så rörigt det blev, hoppas du hängde med. :P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen