Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Apptips: Få mer gjort med Sanebox och Checkmark #GTD

Vad händer på Getting Things Done-fronten? Jag måste bara få bolla lite eftersom jag har svårt att klara benhårda rutiner och förändra mitt beteende om jag inte har andra med mig på resan.

Separera privat och jobbrelaterat

Jag har separerat jobb-todo från privat-todos. Detta är något GTD-anhängare vanligtvis inte rekommenderar. Men – på jobbet är mina todos så otroligt mejl-associerade så det smidigaste var att koppla på Outlook Tasks. Så här ser det ut, i Windows på jobbet och på min MacBook hemma. Det är inte så viktigt med kontexter, platser osv på jobbet. Det som betyder något är NÄR något måste vara klart.

Checkmark för iPhone

Privat har övergett Toodledo. Attgöra-punkterna på min fritid är nämligen av naturen ”kom ihåg att boka, betala räkning, ringa någon, köpa något, ta med mig saker” os.v. Då hittade jag appen Checkmark till iPhone. Checkmark bygger sin prioritering efter mobilens GPS, och knyts till platser som förknippas med ärenden, t.ex ICA, skomakaren, tunnelbanan, hemma. Den har två lägen: Where och When. En uppgift är antingen platsstyrd eller tidsstyrd. Beroende på var du är får du påminnelser, och du kan ställa in appen så att påminnelsen avfyras x minuter efter att du anlänt eller lämnat en plats. (Det är läckert!)

Appen Checkmark för iPhone
Appen Checkmark för iPhone

Sanebox – räddningen för överfulla inkorgar

Viktigast för min produktivitet har tjänsten Sanebox varit. Den ser till att både min Gmail och min Outlook-inkorg hålls fria från mejl som inte är viktiga. Jag tränar Sanebox varje dag, och den lär sig mer och mer vad som bör ligga kvar i inkorgen. Det är inte många kronor för att få frid. Testa gärna, jag själv har tecknat ”Lunch-subscription”: https://www.sanebox.com/signup

Berätta gärna om dina egna appar i kommentarerna. Här är resultatet av en poll vi precis genomförde i en GTD-grupp på Facebook:

GTD_apps

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen