Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Största mässan för resebranschen – ITB Berlin

I en quiz för tio år sen svarade jag fel på frågan “Vad heter Tysklands huvudstad?” Men nu är jag äntligen här i Berlin, på ITB som är årets största branschmässa för hotel, resebyråer och flygbolag. Fast jag känner mig fortfarande som en n00b!

Resebranschens infrastruktur är nämligen mycket invecklad. Bara att förstå distributionslandskapet, hur ett “inventory” av hotellrum kopplas mot resebyråer, bussoperatörer, gruppresor, företag, booking.com, webb, mässbesökare, besättningar, fotbollslag, expedia, kongresser, mobilen.. *puh*

I morgon tänkte jag hänga lite mer i mässhallen som heter eTravel World. Där finns utställare inom mitt område; prisjämförelsesajter, onlineresebyråer, review-sajter, resebloggare och reseapputvecklare. När det gäller the Interwebz har jag Fachkenntnisse!


PS. Är du på ITB i Berlin så hojta till på Twitter @TrulyTherese.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen