Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Todoist – en app för att behålla Inbox Zero

I dag nådde jag Inbox Zero för första gången på en månad. Katastrof! Jag har brutit mot min egen gyllene regel och börjat använda inkorgen som todo-lista.

Tänk på inkorgen som en mellanlandning. De mejl som vid ett givet tillfälle ligger där är sådana du inte läst. När jag kollar mejlen försöker jag följa processen: Släng, Svara, Arkivera eller Att-göra. Då blir ”kolla mejlen” en övning i att prioritera, istället för att inkorgen förvandlas till en behållare fylld med ömsom viktiga saker och ömsom slask. Jag slarvade med den här proceduren under ett par dagar. Sedan var det kört :)

Min bästa vän just nu heter Todoist och är en plugin till Outlook som gör Att-göra-uppgifter av mejl. Nu är min inkorg inte längre en lista som jag måste leta i för att hitta meddelanden med viktiga instruktioner, kritiska deadlines eller leveranser.

todoist-Outlook
Todoist finns för både iPhone, web, Gmail och Outlook

När du slutar använda inkorgen som todo-lista slipper du även titta på den lika ofta – och då löper du mindre risk att lockas börja svara på de mejl som trillat in sedan sist.

Vill du ha fler tips om att bli mer effektiv? Läs vidare under kategorin #GetThingsDone

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen