Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Jakten på autopost och lifestream

Du äger en massa innehåll från ditt liv; bilder, text, länkar, åsikter och tips. På något sätt vill du skjuta ut detta fantastiska innehåll på utvalda social nätverk, ibland till Facebook och Twitter och ibland till Google Reader, Buzz, WordPress eller LinkedIn. Det första året med en intensiv online-närvaro använde jag Ping.fm för att autoposta till fler kanaler samtidigt. Men så småningom uppstod behovet av att posta via mobilen samt välja vad som postas var – och det var då jag upptäckte Posterous (och det kan du läsa mer om här).

FriendFeed

Men när du väl uppdaterat alla dina sajter och nätverk vill du ge människor en möjlighet att se en sammanställning av det som pågår i ditt liv (jag vet att det blir ett Moment 22 här och att jag är lite av ett freak som upplever ett problem, haha.) I alla fall, FriendFeed kan aggregera din ”lifestream” av händelser från  dina sociala nätverk och presentera allt det du postat via andra appar och kanaler.

Chi.mp och tumblr

Den sida som spottas ut kan andra prenumerera på via RSS om de vill. Men den går inte att anpassa FriendFeed-sidan så att den ser ut som din egen hemsida! Vidare  till chi.mp och tumblr Och upptäcker att selektiv postning eller egen domän antingen saknas eller kostar pengar.

Lösningen

Posterous med egen domän, anpassat utseende, en personlig kontakt-sida, migrering från Twitpic, samt autopostning av blogginlägg från WordPress med hjälp av Posterize.

Inte övertygad? Läs om hur Posterous tar upp kampen om användarna. Och här ställer Mashable tjänsterna Posterous och Tumblr mot varandra.

En reaktion på “Jakten på autopost och lifestream

  1. Nytt tips som jag stövlade på idag: ”A new site called About.me, the San Francisco-based startup allows users to register for their own personal homepage, and then pulls content from around the Internet to build a single online identity. So rather than having your profile scattered across myriad social networks such as Facebook or Twitter, About.me meshes it all together into one all-inclusive Web ID.” Tummen upp någon som testat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen