Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Vad gjorde vi innan internet?

Innan tekniken och Internet kom in i mitt och mina vänners liv så hade vi en egen form av peer-to-peer chatt, nämligen fax! Vi skrev vårt meddelande på ett A4-papper och faxade sen över det till kompisens hus. Min pappa blev förstås vansinnig för att jag gjorde av med så mycket faxpapper (den tunna, glatta sorten som kom på rulle, minns ni?) Önskar verkligen att jag hade behållt en av de konversationerna. Våra kunde se ut typ såhär: (Observera tidsåtgången på drygt 5 min för varje meddelande..)

  • Therese: Heeej Fia, hoppas det gick bra på provet idag. Visst var det svårt. Ses vi på träningen ikväll?
  • Fia: Ja, det var supersvårt, jag hade inte alls hunnit plugga. Jag kommer ikväll, ska vi samåka?
  • Therese: Jag tar 18:25-tåget från Käppala och sätter mig i första vagnen!
  • Fia: Okej, göööörbra. Hoppas vi slipper styrkan.. Kram!

UPPDATERAT: Blondinbella måste ha läst mina tankar för idag skriver hon såhär i sin blogg:

Hallå, jag lever i app och Ipad-världen, jag vet inte ens hur en fax ser ut!

Joel skriver också om “paradigmskiftet”.

Vad gjorde du innan SMS, chatt och mejl?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen