Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Recension av Styleby+ för iPad

Idag släpptes Elin Klings modemagasin Styleby+ i butik, och för iPad i AppStore. Yours Truly har testat.

Framsidan

 

Här hittar du Styleby+ för iPad. Detta är alltså applikationen men inte själva tidningen. Det första man möts av är en instruktion till hur man navigerar i tidningen. Uppåt, nedåt, två fingrar samtidigt. Bra och tydligt.

 

För att köpa senaste numret går jag till Utgåvor och väljer att ladda ner nummer 1 2011. En popup frågar om jag vill belasta mitt iTuneskonto med 49:- (och det vill jag). Man erbjuds också att få en notifiering nästa gång ett nummer finns tillgängligt för nedladdning (det vill jag inte).

 

En "tap" och alla lager utom bakgrunden döljs

Nu startar hämtningen och här inträffar den största buggen med Styleby+. Tidningen är nämligen 150MB tung och när jag återvänder till nedladdningen efter ett par minuters tidsfördriv i Twitterappen upptäcker jag att hämtningen avstannat! Appen klarar alltså inte att man navigerar bort från programmet, för då avbryts nedladdningen. Det här får man hoppas att de åtgärdar snarast! Jag har bättre saker för mig än att sitta och titta på en progress-bar i fem minuter.

 

Väl inne i tidningen upptäcker jag snart att den inte är fullt anpassad för det liggande formatet på iPad (och det jag använder oftast!) Drygt 3 centimeter av sidhuvudet klipps bort.. lite rubriker, en skalp här och där. Äsch.

Klickbara länkar som leder till Styleby.nu

 

Jag är alldeles för distraherad av den otroligt snygga grafiken i “lager på lager”-känsla så förlusten av 3 centimetrar känns sekundärt. Bakgrundsbilder och omgivande objekt är nämligen separerade från textblocken som flyttar sig när man scrollar vilket ger superhäftiga effekter! Detta syns särskilt bra i avsnittet om vårens spetsmode. Så fint den fasta bakgrunden tonas och förändras, medan nya frilagda kläder och text dyker upp!

 

Jag konstaterar att jag spenderar mycket mer tid med denna digitala tidning än vad jag någonsin skulle gjort med ett pappersexemplar. Kanske är det för att jag 9 gånger av 10 misslyckas med mina swipe-moves. Sidan hakar inte på i samma hastighet som du vanligtvis bläddrar igenom te.x dina bilder på iPaden. Vänta en sekund så att varje sida hinner ladda klart – sen kan du swipe:a vidare.

Levi's annons i Styleby+

 

Annonsörer i detta första nummer är JC och Levis med snygga, fräscha annonser att vila ögonen på. Men oj vad hände där! Låt JC-annonsen ligga på en stund så kommer en blixtsnabb bildsekvens. Överraskande..

 

Det enda jag saknar är inbyggda doftprov! Jag vill böja mig fram och känna doften av nytryckt tidning och parfymprov från Chanel..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen