Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 9 augusti 2012

 1. Google Tests Showing Gmail Results in Search Queries
  Yes! Det här gillar jag (som även har aktiverat så att det görs en genomsökning av alla mina Evernote-anteckningar när jag googlar) ”It will show results from your Gmail when you search in Google; the results will appear in a separate box down the right-hand side.”
  Jag har registrerat mig som Beta-testare. Det kan du också göra här: https://www.google.com/experimental/gmailfieldtrial
 2. Granskning av min användning av sociala medier | Mattias Jansson
  Mattias Jansson som är kommunchef i Katrineholm uppmanar dig som läser hans blogg och följer honom i sociala kanaler att berätta vad som sticker i ögonen gällande hans användning av sociala medier. Att han twittrar på arbetstid, att han skriver för mycket om sitt privatliv, att inläggen riktar sig mot en minimal publik, eller att han mörkar vissa uppgifter? Kommentera gärna, och hjälp @kommunchef förstå hur hans förhållningssätt uppfattas av andra.
 3. Are Gay People Better Entrepreneurs?
  En aning kontroversiellt, men en forskare har undersökt detta i en rapport med titeln ”Why Gay Executives are Excelling as Leaders.” Vad han fann i sin studie var att homosexuella ledare värderar sina anställda högre eftersom de själva har erfarenhet av att bli bedömda utifrån fördomar, och inte med utgångspunkt från sin personlighet och sina kvaliteter.
 4. 7 things you don’t know about women and work
  Den här artikeln är bara för bra, författarinnan Penelope Trunk inleder med att varna för hur idiotiskt det är att skriva bloggposter och artiklar om kvinnor, för ingen (läs: män) kommer vilja läsa det. Läs igenom hennes punkter och se om du känner igen dig, t.ex i detta : ”Most women don’t care about being right. They want to be liked.”
 5. Twissues – Backup your tweets and search your Twitter timeline
  Det här är ju genialt, tack @Feber för tipset: En stor nackdel med Twitter är deras API har en begränsning på att endast söka igenom de tweets som max är en vecka gamla. Den nystartade tjänsten Twissues indexerar dina 3 200 senaste tweets och gör dem sökbara. När du twittrar framöver kommer även detta att indexeras och lagras. Grymt!
Google genomsöker din Gmail och visar mejlträffar i resultaten.

En reaktion på “Therese tipsar 9 augusti 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen