Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 31 januari 2012

 1. Om hopp, förtvivlan, IT-chefer och helvetets nio cirklar (gästpost av Claes Magnusson) | jardenberg unedited
  Kudos till @Claes som sätter ord på det vi alla tänker när vår arbetsplats förbjuder Skype, Evernote, mail i mobilen och molnlagring. ”Tänk om all ny teknik kunde ge oss större oberoende, större kreativitet och större möjlighet till eget växande ansvar.”
 2. I’m all for sharing, but why the online obsession with revealing every detail of your life?
  ”Did I just overshare?” Erkänn att du känner igen dig. Men någon med lite mer erfarenhet av den mänskliga hjärnan kanske kan förklara varför vi beter oss såhär?
 3. #jjk 2012 · Googles nya användaravtal för tankarna till Orwells 1984
  Det finns, som alltid, skäl att läsa på om Googles nya användaravtal innan man avfärdar det som ett ondskefullt manifest à la Storebror Ser Dig. Som @jocke påpekar är Google den aktör som med störst engagemang vill (och måste) guida oss användare rätt i integritetsdjungeln. Och jag är tycker att de gör det föredömligt. Så till den grad att jag sedan den nya policyn släpptes, känner mig trygg även utan att ha läst den. Det är ett givande och tagande och gillar man det inte finns faktiskt möjlighet att välja bort Google helt. Du kan också hitta flera sätt att säkra din integritet och stänga av möjligheten för Google att spåra ditt användarbeteende.
 4. What do I do if my Twitter account is hacked?
  Vad gör man när/om man skulle upptäcka att man blivit hijackad på Twitter, eller att det skickas ut tweets från ens konto som man inte skrivit? Börja med att följa @safety och/eller @spam så får du de senaste nyheterna och hoten.
 5. Google Annonspreferenser
  Vad tror Google är dina intressen? När du surfar lagras information om ditt beteende i en anonym annonscookie i webbläsaren. Om du inte vill att Google ska lagra dina intressen kan du välja bort det här. Men visst stämmer det rätt bra? För mig var kategorierna Sökmotorer, Tekniknyheter och Lampor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen