Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 11 januari 2012

 1. Facebook, buggar och din privata information? Hur står det egentligen till? | Joinsimon.se
  ”Tekniskt sett kan vi inte hitta några bevis på att privata meddelanden publicerats”. Simon listar lite fakta över vad som egentligen har hänt på Facebook och hur detta påverkar dig. Själv misstänker jag att det är en beteendeförändring vi ser när vi går tillbaka innan 2009 och tittar på vår Timeline. Det kan verka som att folk har postat privata meddelanden på vår wall, men kom ihåg att vi använde FB lite annorlunda förr, t.ex så postade man ju rätt ofta Wall to Wall. Det kändes mer intimt än vad det var, jag minns hur jag ofta fick radera inlägg när jag kom på att de ju skulle synas på den andra personens profil.
 2. Unni Drougge: Sökmotoroptimering är en cancercell – Computer Sweden
  Men vad..? Läs Unni Drougge: ”Sökmotoroptimering handlar om att fuska sig fram till en bättre plats i kön.” och ta dig för pannan.
 3. Shareable: It’s Official: Sharing is Now a Religion
  Det här går till historieböckerna. När en nyhet av liknande natur sprids till utlandet vet man att man lever i ett anmärkningsvärt land. Tydligen har gruppen bakom trossamfundet ”Kopimisterna” arbetat i över ett år för att få sin tro godkänd som religion. Det handlar alltså om att tillbedja det heligast av allt ”informationen” och göra den tillgänglig och delbar för alla.  Kopimismen har även sina egna religiösa symboler:  CTRL+C och CTRL+V (copy & paste) function)
 4. Stop Online Piracy Act – Wikipedia
  Det finns säkert fler än jag som läst rubriker om SOPA men inte kommit till skott och läst på om det. SOPA är något så motbjudande som ett lagförslag mot piratkopiering som gör det möjligt att åtala sökmotorer och webbsajter som underlättar eller ”uppmuntrar” fildelning. Förespråkare av lagförslaget säger att det skyddar immateriella rättigheter, säkrar sysselsättning och inkomster för upphovsmakarna och är nödvändigt för att stärka efterlevnaden av lagar om upphovsrätt. Motståndare säger att det strider mot grundlagsstiftningen (Freedom of Speech) klassas som Internetcensur, samt kommer att lamslå Internet. Många hävdar dock att SOPA bara är en dimridå för den precis lika illvilliga propositionen PIPA – The Protect IP Act som gör det möjligt för amerikanska staten att stänga ner sajter som de själva behagar.
 5. Twitter / Search – #bytutvadsomhelstmotleifgwpersson
  Den här bloggposten blev helt omedvetet ett inlägg på temat ”Men vad i h…?” Kolla bara på vilken hashtag som trendar på svenska Twitter just nu. Exempel: Nobody puts Leif in a corner! #bytutvadsomhelstmotleifgwpersson
 6. Hur en konservativ presidentkandidat blev symbol för analsex
  Jag skäms inte för att jag är en av de allra sista att Googla på presidentkandidaten Rick Santorums efternamn. Jag älskar hur rättvisa skipas på ett helt organiskt sätt tack vare Internet och människor som tror starkt på alla människors lika värde. Pröva själv!.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen