Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Sökmotoroptimering dag 1

Skriv unika texter, uppdatera ofta, bygg inte sidor med flash och javascript, fyll alltid i Meta Description, fokusera på att optimera 1-3 nyckelord, upprepa dem inte för ofta, kom till poängen och glöm inte rubriksättningen. Fråga mig vad som helst om Sökmotoroptimering – jag har hela huvudet fullt just nu! Två heldagar ska jag och tio webbredaktörer tillbringa i SEO:ns underbara värld. Vår kursledare inledde med att låtsas bryta klacken på sin sko och uppmanade oss sen att ta hjälp av en sökmotor för att lösa problemet.

Sen fick vi skriva en webbartikel och lära oss att optimera copy, inledning, nyckelord och rubriker. (Jag skrev om benvaxning.. av alla ämnen)  Imorgon fortsätter utbildningen med external/internal link building och språkhantering.

Vi hade dessutom en lång utbildning i Omnitures mätverktyg SiteCatalyst igår – i retrospekt inser jag att vi borde bytt plats på de här två passen. När man har satt upp klara mål för sin sajt, för innehållet och vad man vill att besökarna ska göra kan man gå vidare till att analysera ifall man har lyckats. Sen förbättra, optimera, justera. I evighet. Amen.

Vilka är de mest trafikdrivande organiska sökorden till din sajt? Här är topplistan från TrulyTherese.se i juni, inte riktigt ett drömläge.

Mer skvaller om Zlatan skulle antagligen ge mer trafik hit..

Det är mycket information att ta in. Jag somnade i soffan när jag kom hem idag och vaknade precis nu lagom till midnatt :) Men det är väl kroppens sätt att ta igen den energi som går åt för hjärnan att bearbeta de nya intrycken. Godnatt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen