Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Receptet på den ultimata bildhanteringen

Min bildhantering börjar bli riktigt rörig. Hälften av mina foton ligger på en portabel hårddisk hemma, resten finns i iPhoto på datorn. Det jobbiga är att ”Händelser” i iPhoto inte är samma sak som foldrar. Så vid export till en extern tjänst som Picasa så kommer inte namnen på mina mappar med. Därför kör jag en extra applikation ovanpå, som heter Phoshare. Den skapar mappreferenser med samma namn som dina händelser. Sen exporterar jag dem till Picasa, Googles bildlagringstjänst där jag har köpt 20GB lagringsutrymme.
[shashin type=”photo” id=”15″ size=”medium” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sen har jag alla de bilder jag tar med mobilen! De brukar jag antingen skicka upp till Dropbox, Flickr eller Facebook. Ibland Twitpic:ar jag dem. Instagram körde jag ett tag medan jag hade iPhone. Nu använder jag appen Picplz på min Androidtelefon, där hittar man ofta de bilder jag har orkat göra effekter på.
[shashin type=”photo” id=”14,16,9″ size=”Small” columns=”max” order=”user” position=”center” crop=”y”]

För att bringa ordning i röran försöker jag skapa Tasks i ifttt.com. Om någon taggar mig på Facebook skickas bilden till Dropbox, samma sak om jag favoritmarkerar en bild på Flickr.

Men det måste finnas ett bättre sätt. Har du knäckt koden till den perfekta bildhanteringsprocessen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen