Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Lurendrejarna bakom Ride Media Group startar nya bolag

Det här är den fjärde artikeln jag skriver om blufföretaget Ride Media Group. Läs första, andra och tredje inlägget.

”Idag blev jag riktigt rädd”

Ytterligare en kund som råkat ut för Ride Media Group har hört av sig till mig. Så här berättar hon:

Jag blev uppringd av ett företag som heter Ride Media, de erbjöd sig att bygga om mina hemsidor till en kostnad av 20 000 kr. Jag tyckte det lät bra då det låg rätt i tiden. Vi kom överens om en avbetalningsplan och vad som skulle göras. Jag betalade mina fakturor månadsvis trots att sidorna inte var klara.

Efter mycket strul kontaktade ägaren” Martin Stark” mig. Han var hotfull i telefonen och riktigt elak. Skulle jag inte betala skulle de ta bort sidorna. Mer strul följde i form av fel fakturor. Tillslut kom vi överens om att vi skulle ses i morse kl 09,00 på en adress i stan där de hade kontor. Det visade sig sig att det inte fanns något företag där! Jag ringde det nummer jag fått, utan svar. Går hem och Googlar och får reda på att den sk ”Martin Stark” egentligen heter någonting annat och är dömd för gruppvåldtäkt, och att det är hans hemadress han gett mig.

”Slita mina nära och kära i stycken”

ridemediagroup_allabolagEn tidigare anställd på Ride Media vittnar om olaga hot:

Jag var tidigare anställd på Ride Media Group. Vladimir Prado (tidigare kallad Martin Stark, numera ”Leo Lövgren”) erbjöd mig ett avtal med garantilön. Jag var medveten om att det är oseriöst att sälja Google Places men jag hade inget annat alternativ för att trygga min inkomst. Vladmir var inblandad i väpnat rån på Arlanda på nittiotalet och enligt honom själv har han hotat föredetta flickvänner.

Vladimir Prado/Leo Lövgren/Martin Stark vägrade att betala ut min sista lön och då jag inte är fackligt ansluten blev det svårt att driva processen på egen hand. Han ringde till mig och var mycket hotfull i telefon, på gränsen till att jag skulle kunnat polisanmäla honom för olaga hot. Han skulle ”slita mina nära och kära i stycken” och på ett otäckt sätt bad han mig ”hälsa min flickvän från honom.”

Se upp! Här är företag och sajter kopplade till Ride Media Group:

3 kommentarer på ”Lurendrejarna bakom Ride Media Group startar nya bolag

  1. Jag blev lite nyfiken på vilka som ligger bakom instagram användaren @stockholmcom och deras hemsida viewstockholm.com. En sökning gav svaret att Stockholm webstreet ägde domänen och så hamnade jag här.

    Har Vladimir gått vidare till mer seriös business eller är viewstockholm också en front för en scam? Ser ju seriöst ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen