Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Hur går det för er?

För två år sedan efter en föreläsning om mitt arbete med digital kommunikation på Electrolux, träffade jag en kvinna som arbetade på Kronofogdemyndigheten.

Det var inte lätt men jag gjorde mitt bästa för att coacha henne i hennes utmaningar kring kunddialog på nätet. Ni kan ju tänka er att det som brukar kallas varumärkesbyggande ”storytelling” fanns det ganska begränsat av i hennes vardag.

Jag tänker också på Elin, som ryckte i sina driftstekniker på Basefarm för att få dem att börja blogga och bjöd in mig att hålla inspirationsföredrag om hur man driver en företagsblogg. När teknikerna skrev var det bland det vackraste jag läst och jag har hållit tummarna för att de fick spridning på sin kunskap om ”Unexpected cluster failover” och ”Last chance exception handling”.

De här sympatiska killarna från Skandiabanken kom fram till mig efter årets upplaga av Webbdagarna, de sa ”Vi vet vem du är”, och vi pratade länge om IT-kraschen sommaren 2010, om bemötandet på Facebook, om mobila plånboken och om framtidens bank.

Killarna från Skandiabanken (inkl. redeye-removal)

Härliga människor vars namn jag tappat bort – era berättelser tänker jag på ofta! Om ni läser det här, skriv gärna en rad och berätta hur det går.

3 kommentarer på ”Hur går det för er?

 1. Hej Therese! Vad kul att du tänker på oss :) Som vanligt har vi på Basefarm fullt upp med att ta hand om Sveriges största IT-tjänster på Internet. Det svåra för våra tekniker är därför att få tid över till att blogga, det är full rulle här! Senast har vi skrivit om hur några av våra medarbetare har varit med och byggt upp nätverket till världens största LAN-party Dreamhack: http://blog.basefarm.com/blog/2012/06/15/building-dreamhack-part-one/

  Det är fler som blir intresserade av att vara med och skriva om saker de brinner för och vi har bra ranking och spridning på bloggen även internationellt vilket är kul! När man erbjuder tjänster som vi så ställs man inför många utmaningar, det går inte att ta eller se på en tjänst och därför är bloggen ett viktigt verktyg för oss. Det är på hemsidan vi talar om vad vi gör – det är på bloggen det blir till verklighet! Bloggen är även en bra kanal för oss för att stötta rekryteringen.

  Hör av dig om du vill ha mer input!

  Elin

 2. Hej Therese! Vad roligt att du kommer ihåg oss! Det var väldigt roligt att få träffa dig och, även om tiden var för kort, få höra dina synpunkter på vårt arbete. Nu som då så jobbar vi stenhårt med att skapa intressant innehåll på alla våra sidor och på att bli den största men framförallt bästa banken i sociala medier. Det är verkligen en utmaning, men en väldigt rolig sådan.

  Inom kort kommer vi dra igång vår sommarkampanj på Facebook så håll ögonen öppna, och skicka gärna iväg ett mejl om du undrar något eller vill ha mer ingående information om vad vi pysslar med.

  Allt gott,
  Fredrik Hildingsson

  1. Hej Fredrik, vad roligt att höra från dig och tusen tack också för din ”tabbar i sociala medier”-case som du skickade. Den får jag förmodligen anledning att återvända till i framtiden. Vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen