Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Fotoredigering på iPhone – mina favoritappar

Jag älskar att leka med efterbehandling, filter och dekorationer på bilder jag tar med min iPhone. Helst lägger jag inte mer än 15 kr per app, så det ger mig möjlighet att testa väldigt många. Här är mina favoriter!

Mina favorit-fotoappar

Snapseed

Snapseed är en fantastisk app för att juster bilder. Redigera exponering, kontrast och färgbalans med enkla kontroller. Full av gratis filter och effekter, exempelvis Tilt-shift, Retrolux, Drama, Hdr scape. Grunge, Black & White och Vintage.

Snapseed före- och efter.
Före och efter justering i appen Snapseed.

A Beautiful Mess

A Beautiful Mess är en app för de som gillar girlanger och pratbubblor. Ganska begränsade redigeringsmöjligheter men desto fler ramar och olika typer av citat.

Redigerad med "A Beautiful Mess"
Redigerad med ”A Beautiful Mess”

Frametastic

Frametastic laddade jag ner enbart för att kunna skapa rörliga fotocollage! Appen är gratis men tillvalet med video kostade 15 kr.

Camera!

Den här gratisappen laddade jag faktiskt ner av misstag (letade efter Camera+) men det dröjde inte länge förrän jag köpte alla filter och effekter som fanns för totalt 22 kr. Nedanför är två filterfavoriter: Cobi och TenSixties

Cobi och TenSixites från appen Camera!
Två filter från appen Camera!

Camera+

Camera+ kommer även varmt rekommenderad av proffset Hans Kullin. Jag gillar att alla filter är gratis inne i appen och det finns många riktigt snygga ramar.

Redigering med appen Camera+
Redigering med appen Camera+

Big Lens

Big Lens är en absolut favorit! Du markerar själv med fingret vilket objekt som ska vara i fokus, och bakgrunden görs sedan suddig, kall, varm, mörk eller glödande med olika filter. Jätteenkelt att få till häftiga bilder.

IMG_3790
Filtret Light Ray 1 i appen Big Lens

Distressed FX

Distressed FX fick jag rekommenderad av experten Kentson. Kombinera artistiska målardukseffekter, vattenfärger, texturer och mycket mer.

Egret + Absentia-filtren i appen Distressed fx
Egret + Absentia-filtren i appen Distressed fx

Fler favorit-fotoappar

  • Timer Cam – i en del appar finns timer inbyggt, annars fixar Timer Cam så att du kan ta bilder med 10- eller 5 sekunders självutlösning.
  • Rhonna Designs – en kreativ app för den som gillar att smycka sina bilder scrapbook-style
  • PixlrExpress+  och Be Funky  är två bra appar för standardredigering av storlek, format, färger och för att lägga på filter.

Vilka är dina favoritappar för fotoredigering? Jag vill gärna testa fler och är nyfiken på att höra vad ni använder. Skriv gärna era rekommendationer i kommentarerna!

2 kommentarer på ”Fotoredigering på iPhone – mina favoritappar

  1. Shit, jag hade ingen aning om att man kan hålla fingret på avtryckaren hur länge som helst när man flyttar runt telefonen, och det blir inte förrän då man släpper knappen som själva bilden tas!

    Inte heller visste jag att iPhone låter en låsa skärpa/ljuspunkt om man håller ner fingret på skärmen tills den vita rutan börjar blinka..! Tack för tipsen och kul att det alltid finns mer att lära :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen