Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

5 Tips för att få saker gjorda

Har du prövat att jobba hemifrån för att i lugn och ro förbereda en presentation eller beta av en överhettad inkorg? Då vet du hur lätt det är att uppmärksamheten dras emot en överfull diskho eller högen med osorterad tvätt. Har du försökt fokusera på en viktig arbetsuppgift medan du befinner dig på ett hektiskt kontor? Då har du upplevt många produktivitets-dödare; avbrott och distraktioner från kollegor, ärenden från chefer, spontana möten och obligatoriska tårtpauser.

Mina 5 Tips för att få saker gjorda

  1. Hemmet är nummer 1. Kontoret är nummer 2. Du behöver skaffa dig en 3:e arbetsplats! Ett tredje kontor förhindrar dig inte bara från att störas av externa element, utan hjälper dig även att bryta de rutiner du faller in i hemma eller på kontoret. Dessutom tillför det ett fräscht miljöombyte vilket gynnar din kreativitet. Pröva t.ex Coffice eller lobbyn på Scandic Anglais.
  2. Ta var på ”Downtime” som t.ex när du flyger eller åker tåg.
  3. Använd appar som Freedom eller Stay Focusd, som bryter internetförbindelsen på din dator medan du arbetar.
  4. Förläng ditt out-of-office-meddelande med en extra dag. I själva verket återfinns du på ditt tredje kontor på den osynliga extra dagen. Tipstack till @DrUlf
  5. Gör utflykter till ditt tredje kontor under veckor som redan innehåller röda dagar eller helgdagar. På så sätt uppmärksammas din frånvaro inte lika mycket, samt att de flesta kollegor och chefer själva är bortresta.
Hotell Scandic Anglais. Bild från svd.se
Hotell Scandic Anglais. Bild från svd.se

Coffice på Tjärhovsgatan. Bild: @coffice
Coffice på Tjärhovsgatan. Bild: @coffice

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen