Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Dag 3 med #4hourworkweek

Nu har jag försökt tillämpa the “4 hour work week” manifesto i ett par dagar. Här är de största utmaningarna jag stött på och förslag till lösningar!

E-postdistraktioner

Även om man reglerat sitt mejlkollande till kl 12 och kl 16 varje dag, trillar man lätt dit. Exempel: Om jag vill kolla min kalender måste jag gå via mitt mejlprogram. Då är det väldigt svårt att låta bli att läsa mejlen som ligger där! Lösningen blev att jag nu bara använder min Pocket Informant kalenederapp i mobilen och att jag tog bort Gmail som startsida i browsern.

Do Not Disturb --- Image by ©Heide Benser/Corbis

Att-göra-listor

Jag använder Toodledo men det finns en uppsjö av bra appar. Här ändrade jag inställningarna till att inte visa alla todos utan bara de som är inställda på att slutföras idag. Detta minimerar energispill, hjälper dig att fokusera på en sak i taget och att leverera. Jag gjorde också Toodledo till startsida.

Internets vidunderliga värld

Besök inte internet om det inte är vitalt för att du ska kunna slutföra den arbetsuppgift du för tillfället sitter med. Om du mot förmodan halkar iväg på Facebook, Mashable eller andra sajter som lockar, bokmärk dem med en addon som t.ex Instapaper. Skapa sedan en todo för att gå igenom dem men det är viktigt att det går att koppla till en specifik uppgift. Ex: “Läsa Aftonbladet.se för att hämta stoff inför debattartikel om tabloidtidningars webbsatsningar” Slöläsning i informativt syfte/nöjesläsning är inte tillåtet.

Människor som avbryter

Dessa är effektivitets-tjuvar. Signalera att du inte vill bli avbruten utan att vara otrevlig. Berätta att du är mitt i någonting och fråga om det är akut eller om personen kan mejla dig istället. Om nödvändigt; sätt på dig hörlurar även om du inte lyssnar på musik. Mobiltelefonen (jobb) ska vid alla tillfällen vara avstängd och leda till din röstbrevlåda där du meddelar att akuta ärenden kan göras till din privata telefon. Allt annat ska skickas via mejl.

Att undvika möten

För att uppnå högre effektivitet är det superviktigt att undvika alla sortens möten. Men det är svårt! Idag stötte jag på motstånd när jag försökte avböja ett. Min motivering löd “Jag kommer inte att kunna bidra med någon know-how i detta möte”. Slutligen blev jag tvungen att vara med ändå. Men det är bra att öva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen