Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Veckan som gick

September till November brukar betyda budgetplanering, en period av möten där man har chans att påverka och styra investeringarna i olika kanaler till nästa år. Jag är så glad att jag började här lagom till att få vara med i den här övningen. Det finns inget värre än att överta en aktivitetsplan som man inte själv varit med och tagit fram. (Särskilt när man har ett en massa tankar och idéer)

På vår teknikleverantörs inrådan gjorde vi faktiskt en Product Backlog av vår budget. Ni som jobbat med Scrum vet hur det går till när man prioriterar en backlog! Man går igenom varje aktivitet och uppskattar tidsåtgång, affärsvärde och kostnad. Resultatet blir en matris med 4 fält; Gold (högt värde, låg kostnad), Strategic (Högt värde, hög kostnad), Quickwin (lågt värde, låg kostnad) och Trash (Lågt värde, hög kostnad)

Till de tråkigare saker som hänt i veckan är upptäckten av stora bedrägerier från vårt Affiliatenätverk. Tvivelaktiga typer klickar på våra annonser, bokar en lång och dyr vistelse men anger falska kreditkortsuppgifter, avbokar eller aldrig dyker upp. På så vis lyckas de få ut sin commission, en procentandel av det bokade värdet, utan att själva betala för sin vistelse. Jag blir uppgiven och irriterad för att ett par oärliga typer orsakar så mycket merarbete för mig, plus att de underminerar hela Affiliateprogrammet. Nu måste jag se till att det blir både ekonomiska och juridiska följder för de inblandade. (Man bråkar inte med TrulyTherese!)

Och så ett lästips inför helgen: Karriärhandbok för kvinnor – Välj aldrig kaffe med mjölk på en intervju, köp skor med höga klackar och tacka inte nej till afterworken. Väldigt kul bok, skriven med glimt i ögat – läs den!

Ikväll bär det av till Åland och Ökampen. Wish me luck!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen