Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Lästips som lär dig förstå varför kunderna inte konverterar

Forskning visar att den fysiska känslan av smärta och känslan när man ska betala för en produkt är densamma. Inte konstigt att vi var 445 personer som idag deltog på Conversion Jam för att lära oss allt om köpbeteende, psykologi och konverteringsoptimering. Vill du också minska smärtan och motståndet på den webbplats du ansvarar för? Då tycker jag att vi börjar med lite självstudier.

Brainfluence - the Book

Brainfluence

Jag köpte en signerad kopia av Roger Dooleys bok idag. Den utlovar 100 enkla, tydliga tips och tekniker för att förstärka varumärkespositionering, attrahera nya kunder och stänga fler affärer. Även hans världsberömda blogg Neuromarketing är värd ett besök.

Vad kan reklamare lära sig av konverterare?

Erik Modig arbetar som forskare vid Handelshögskolan i Stockholm. Hans forskning undersöker konsumentpsykologin bakom effektiv kommunikation. I den här artikeln skriver han om vad reklamare kan lära sig av konverterare.

The Web Designer’s Guide to the Consumer Rights Directive

Webdesign för distanshandel
The Consumer Rights Directive är en EU-lag som trädde i kraft den 13 juni 2014. Läs gärna mitt blogginlägg om de viktigaste förändringarna i lagen om distansavtal. Jag vill varmt rekommendera alla webbdesigners att läsa den här e-boken för att få inspiration och idéer om hur man utformar prenumerationer och autogirodragningar, gå till kassan-knappar, information om totalkostnader, hantering av returer/ öppet köp os.v.

Optimising the checkout process

Phillip Smith skriver om hur minskar man ”the pain of paying” tillika avhoppen i varukorgen, betalningsteget och checkoutflödet? I den här artikeln finns massor med bra tips och taktiker för ehandlare som vill förbättra sin konverteringsgrad och minska risken för avhopp innan köpet är slutfört.

Webs of InfluenceWebs-Of-Influence

Nathalie Nahai är kvinnan bakom sajten The Web Psychologist och vet allt om hur man drar nytta av beteendepsykologi för att övertala och övertyga i syfte att stärka sitt inflytande och sin försäljning. Det här är en pdf som du kan ladda hem eller läsa direkt i webbläsaren.

Var ska jag börja?

Det finns massor du kan börja med idag: men först måste dudefiniera en hypotes. Kom ihåg formeln för Conversion = motivationfriction. Addera slutligen de motivations-triggers som lämpar sig för just dina kunder. Och gör kunderna inte som du vill efter det, finns alltid duktiga konsulter inom konverteringsoptimering nära till hands.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen