Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Vägskäl i karriären – öde eller slump?

Ibland undrar jag hur det kom sig att jag blev digital marknadsförare. Det första vägskälet var definitivt efter gymnasiet när jag sökte till Veterinärhögskolan och KTH och kom in på båda! Jag minns att jag tänkte på alla de tjejer som drömt sina hela liv om att plugga på SLU och hur orättvist det var av mig att ta deras plats.

Therese_sneglar

Det andra avgörande momentet inträffade under en presentation i kursen Människa-Dator-Interaktion på KTH, där jag blev rekryterad som föreläsare till Microsoft av en kvinnlig kursdeltagare. Kanske märktes det att jag blommade upp när jag fick prata om användarupplevelser och tekniska gränssnitt?

När jag var 25 var fattade jag ett svårt beslut då jag fick två jobberbjudanden, på Skype och på SVT. Jag valde Sveriges Television och fick frottera mig med eliten av webbutvecklare och systemarkitekter. Var hade varit idag om jag hade tagit jobbet på Skype?

Som webbprojektledare på konsultsidan var jag exemplariskt strukturerad men engagerade mig enormt i projekten vilket var kämpigt när slutfakturan skulle skickas och det enda jag ville var att fortsätta driva trafik och affärer till de nya sajterna. Och jag längtar ofta tillbaka till grabbarna som programmerade. Jag var hönsmamman och utvecklarna var mina kycklingar :)

Så insåg jag slutligen att jag bäst kommer till min rätt på kundsidan där jag får vara delaktig genom hela kedjan: koncept, affärscase, resursplanering, leverantörsupphandling, trafikanskaffning, optimering och förvaltning. Varje dag spelar min insats roll för att vår ehandels-muskel ska fortsätta generera miljonbelopp och det är fantastiskt!

Vilka vägval avgjorde att du hamnade där du är idag? Berätta gärna din historia i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen