Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 8 september 2011

 1. Ledarskap – Unga kvinnorna, särskilt de med barn, är goda chefsämnen
  Chefsbloggen skriver om det som ni småbarnsmammor vetat hela tiden: “Kvinnor med barn har förmåga att hantera många problem samtidigt.oc har en enastående förmåga att kunna se ett problem från många utgångspunkter och finna goda lösningar. De är inte lika aspektblinda som sina manliga kollegor. De är inte heller lika introverta och självupptagna.”

  Brit Stakston, JMW
 2. Rekrytering via sociala medier ledde till – internrekrytering
  Hans Kullin och SvD sätter tillsammans den slutgiltiga spiken i kistan för ISS uppmärksammade rekryteringskampanj via sociala medier. Tjänsten är nu tillsatt – genom en internrekrytering!
 3. PO:s sociala medier-utspel sågas
  Kritiken lät inte vänta på sig efter att Ola Sigvardsson igår uttalade att journalisters privata inlägg i sociala medier ska kunna granskas av Pressens opinionsnämnd.
 4. Men företagskulturen då? Apropå Facebook och uppsägningar
  Brit skriver beundransvärt bra om att det ju är kulturen på arbetsplatsen som är det centrala. Vad står i statusinlägget och vad är den bakomliggande orsaken till dessa gnällrader? Hur bygger man en företagskultur som står pall för sådana uttryck?
 5. Den sociala medieskuggan – Opinion – Skånskan.se
  “Viljan, eller kraven, att vara uppdaterad och alltid redo att fördöma eller kommentera något, gör det svårt att våga stanna kvar i ett skeende och gå djupare i en fråga.” Känner du igen dig? Vilka ämnen brukade göra dig engagerad, och har ditt intresse blivit mer flyktigt sedan du började delta i sociala nätverk?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen