Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

#ThereseTipsar 5 mars 2013

 1. Stilnivå eller hur du påverkar utifrån ordval. – Om retorisk påverkan Retorikiska
  Camilla som driver företaget och bloggen Retorikiska, skriver så himla bra om hur formen bär budskapet. Här är tre av mina favoritartiklar: Förstärkningarnas urlakande effekt. Det misslyckade (utrops)tecknet! Fem tips för enklare texter.
 2. Digitala trender & strategi 2013
  Anna Gullstrand, VD på Fröjd Interactive, har lagt upp en presentation om ”360 digital strategi” på SlideShare – den blir perfekt som inspiration inför mina egna föreläsningar. Tack @judithwolst för länken.
 3. Privatpersoners användning av datorer och Internet 2012 | Internetstatistik
  Statistiska centralbyrån har släppt rapporten ”Privatpersoners användning av datorer och internet 2012”. Lite intressanta siffror och fakta från rapporten: – 80% av svenskarna använder internet varje dag – Det vanligaste användningsområdet för internet är e-post
 4. Nya funktioner vässar din Linkedin-profil
  Det här hade jag missat! Sen några månader tillbaka kan man äntligen själv välja i vilken ordning de olika delarna av ens profil på LinkedIn ska visas. Jag har spenderat typ en timme nu på att skyffla om bland arbetsgivare, utmärkelser, pågående projekt och skills.
 5. Välkommen till Webbdagarna Stockholm 6-7 mars 2013 | Webbdagarna
  Nästa vecka är det dags för Webbdagarna i Stockholm! Jag är tyvärr i Berlin på Europas största resemässa. Men jag håller fast vid att Webbdagarna är en av årets mest värdefulla konferenser för personer som arbetar med digital affärsutveckling. Du kan också följa Internetworlds webb-tvshow Studio Webbdagarna här.
 6. How Marissa Mayer Figured Out Work-At-Home Yahoos Were Slacking Off – Business Insider
  Förra veckan förbjöd Yahoo sina anställda att arbeta hemifrån. Hur kom det sig? Jo, VD Marissa Mayer upptäckte att parkeringen alltid hade lediga platser men att antalet inlogg via VPN inte rimmade med antalet som arbetade på distans. Gjorde hon rätt som baserade sitt beslut på ettor och nollor i stället för att göra en kvalitativ utvärdering?
 7. Create infographics & online charts | infogr.am
  Tipstack till @agaton m.fl som var vänliga att tipsa om fler bra sätt att göra snygga infografiker.

Webbdagarna 2013

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen