Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 1 december 2011

 1. Tröttsamt kramkalas | Kultur | SvD
  Har Twitter åstadkommit ”..en ny digital plaskhörna där journalister, pr-folk och politiker ryggdunkar varandra”? Är att inte bli gillad det värsta tänkbara? Själv tycker jag att glada upprop är en välkommen kontrast till det cyniska näthatet, avundsjukan och sågandet.
 2. Facebook’s EdgeRank: How to Make Sure You’re in the News Feed
  Du är förmodligen bekant med Facebooks algoritm Edgerank, som avgör när och vad som dyker upp i ditt news feed. Vill du lära dig om vad du som varumärke eller organisation bör posta för innehåll på er sida, för att ökar chanserna att era fans faktiskt ser och läser dem? Denna presentation innehåller grymma tips.
 3. EdgeRank Checker | Check your Facebook Page’s EdgeRank
  Med Edgerankchecker.com kan du utröna din Facebooksidas exakta edgerank. Ju lägre score desto större ”risk/chans” att dina fans ser det du postar på sidan. I många fall skulle jag inte bli förvånad om över 50% aldrig ser inlägg eller foton. Thanks to @marismith for the tip!
 4. ‘Flash Robs’: Trying to Stop a Meme Gone Wrong | Threat Level | Wired.com
  Världen är sjuk. En följdeffekt av fenomenet ”flash mobs”, där människor planerar en manifestation, genomför den på en offentlig plats och sedan låtsas som ingenting kallas ”FLASH ROBS”. De går ut på att människor planerar rån mot en butik via sociala medier och sedan genomför dem i grupp, vilket gör det svårare för personal att gripa in. Tipstack @kwasbeb

Dags att uppdatera sina Powerpoints! Nu finns en ny presentationsvideo över det sociala medielandskapet.

The World of Social Media 2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen