Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Sådan var min #allsangs-premiär i #guldsoffan!

Det var en upplevelse jag önskar att alla kunde få vara med om! Själva livesändningen av Allsång på Skansen var visserligen mer som ett maratonlopp, och det vet ni som brukar delta som bloggare på konferenser och event att man inte för en sekund slappnar av. Ögonen registrerar och lagrar minnesbilder och formulerar 140-teckentexter medan fingrarna flyger över tangentbordet och kameran. Samtidigt bör (och vill) man övervaka flödet efter inkommande frågor, feedback och länkar, retweeta, svara, gilla och hashtagga. Jeanette uttryckte en liknande känsla.

Det bästa var såklart att bli intervjuad av Måns ♥


Men lika härligt var det att diskutera, fnittra och konspirera med  de andra deltagarna i guldsoffan. När jag träffar människor med liknande kunskap och erfarenheter – som är en del av samma diskurs, medium, sfär,  då blir jag lite lycklig. Tänk dig ett möte där alla sociala koder bara finns från början och alla förstår det du säger.

PS. Måns och jag jobbar också på att hamna på samma våglängd..

Medan vi satt i Guldsoffan syntes som vid alla folkliga storsändningar i TV två typer av tweets i flödet. Hälften gäspar och hälften hurrar och om det fanns en tredje hälft så skulle den twittra om Danny Saucedo.

Men redan dagen efter var den negativa kritiken på Twitter som bortblåst och i media återfanns uppskattningar, hyllningar och positiva artiklar. Dock ingenting om Guldsoffan..

På frågan ”Vad är Twitter” svarar vi…

  1. Social plattform för realtidskommunikation där det postas ca 25 miljarder inlägg under ett år.
  2. En liten tjänst med pyttesmå meddelanden som alla (även the ”small people”) kan läsa!

Ja, vad är Twitter egentligen?Eva Hamilton, VD för Sveriges Television

Om jag hade haft möjlighet att förklara utförligare borde jag frågat Måns: Vad vill du att Twitter ska vara? En popularitetstävling, Fröken Ur, kanske mer likt ett gigantiskt cocktailparty eller helt enkelt ett solidariskt gäng hjälpsamma jävlar? En sak är säker och det är att Twitter kommer att vara mycket allsång de närmsta två månaderna!

Tack SVT för en härlig kväll, tack Jonas Larsson för enastående projektlederi och fadersgestaltande under eventet. Tack även till Eva Hamilton för att jag fick fotografera ditt glada, stolta ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen