Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Okategoriserade

Puzzled by Buzz

Google Buzz är det nya svarta. Eller var det Wave? Och vad blir det av Google Chat, denna avbrottsälskande ruta i Gmail som tillät folk att börja chatta med dig närhelst du loggade in?

Google Buzz kan sägas vara en blandning mellan trådade epostmeddelanden, statusuppdateringar och realtidschatt. I min vy har Google Chat varit inaktiverad sedan länge. Oundvikligen kommer Buzz att konkurrera med Facebook och Twitter om din uppmärksamhet, så är det önskvärt med någon sorts mashup som integrerade alla sociala nätverkstjänster? Där man kan kommentera på andras inlägg, gilla, dela och klistra in bilder, länkar, video och filer? Om vi tänker bort begränsningar i stängda API:er m.m så är steget inte jättelångt från Google Wave, men efter månader utan några notifieringar därifrån den inte många minuter av min dyrbara internettid.

Skulle man vilja samla konversationer från vänner som idag är separerade mellan Facebook, Twitter, LinkedIn och Google/Gmail i en och samma feed?

Uppdaterat: Niclas Strandh skriver intressant om att vanliga användare kommer att tröttna på att Google lanserar tjänster “skarpt” som andra skulle se som tidiga betaversioner.

[VIDEO] Hittade precis en lite rolig parodi på Googles egen reklamfilm för Buzz:

2 kommentarer på ”Puzzled by Buzz

  1. Fick tips att testa aggregerings-appen Socialite av min kompis Andreas. Minns att jag körde den ett tag – kommer inte ihåg varför jag avinstallerade. Möjligen för att det inte fanns stöd för Twitterlistor eller för att den tog upp för mycket minne. Kanske värt ett nytt försök? Trots det så är ju de olika kanalerna separerade, det närmsta man kommer all social aktivitet i ett och samma feed är nog Silentale som jag håller på att utvärdera just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen