Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Veckodagarna det är smartast att blogga

Calendar-IconKan tidpunkten för publicering påverka hur många som läser dina blogginlägg? Innehåll som är relevant och värdefullt brukar belönas med bra besöksstatistik men även tajmingen kan avgöra om ett blogginlägg får många klick.

Måndag

 1. Fördel: Läsarna har ännu inte hunnit bli översvämmade av arbetsuppgifter och är ivriga att läsa ikapp om vad som har hänt under helgen.
 2. Nackdel: De är helt inställda på den kommande veckans arbete.
 3. Förslag: Publicera ditt blogginlägg eller skicka ditt nyhetsbrev sent på måndag morgon, efter att läsarna har hunnit städa undan helgens spam.

Tisdag

 1. Fördel: Som läsare har man fått ordning på veckan som kommer och kan ha tid över för privat läsning. Det ger också några extra dagar för posten att hittas, länkas till, bokmärkas och retweetas innan helgen börjar.
 2. Nackdel: Om du ska göra epostmarknadsföring för konsumentprodukter och tjänster är tisdag för tidigt. Vänta till slutet av veckan.
 3. Förslag: Jag rekommenderar tisdagar eller onsdagar som bästa dagar för att publicera viktiga inlägg eller pressmeddelanden.

Onsdag/torsdag

 1. Fördelar: Som konsument börjar man planera helgen och ladda för kvalitetstid. Tips och länkar om livsstil, hälsa, utflykter och kulturevenemang gör sig bra dessa dagar.
 2. Nackdelar: Antal arbetstimmar på veckan börjar lida mot sitt slut och i värsta fall skjuter man upp läsning av blogginlägg eller mejl till veckan efter eller glömmer bort det helt.
 3. Förslag: Du som fokuserar på blogginlägg eller e-postmeddelanden om sport, film, TV- eller helgaktiviter har störst chans att nå fram onsdag eller torsdag.

Fredag

 1. Fördelar: Studier visar att färre antal e-postmeddelanden skickas på fredagar jämfört med de andra arbetsdagarna, vilket ger chans till ökad synlighet.
 2. Nackdelar: Man har bråttom att komma från kontoret och lägger inte ner någon tid på att läsa sådant som inte är jobbrelaterat. Tänk på att oöppnad e-post från fredagen kommer att hamna i botten av inkorgen till på måndagen
 3. Förslag: Posta inlägg eller skicka nyhetsbrev tidigt på fredagar för att ge läsarna mer tid att agera.

Lördag/söndag

 1. Fördelar: Internettrafiken saktar ner markant på helgerna. Fördelen med det är att du har större chans att lyckas bryta igenom bruset med ditt budskap. Många i den ”nya generationen” byter ut böcker och tidningar mot RSS-läsare på söndagar.
 2. Nackdelar: Även om många läser mejl även på helgerna kan man uppfatta e-postutskick som aningen ”invasive” om de dimper ner på en söndag.
 3. Förslag: Satsa hellre på lördagar än söndagar för epostutskick för något bättre svarsfrekvens.

Tack Jamie Turner och Darren Rowse för stoff till detta blogginlägg.

Se även När är bästa tiden att twittra

8 kommentarer på ”Veckodagarna det är smartast att blogga

 1. Gu vilket intressant inlägg, det är verkligen enormt stor skillnad på vilken respons inläggen får beroende på när de är publiserade. Dock tycker jag att min blogg får ungefär lika mycket traffik på helger som på vardagar, så ett tips kan vara att lägga upp lite ”lättsmälta” artiklar under helgen. För att just fånga de som kastat tidningarna mot rss-läsaren. Detta svar är ju ett tydligt bevis på att jag är en av dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen