Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Mitt namn i eftertexterna

En helt vanlig dag i sjätte klass kom en talangjägare vid namn Lasse Svensson (Lill-Babs bror) och scoutade röstskådespelare till sin dubbningsstudio Eurotroll.

Så kom det sig att jag började dubba hundratals avsnitt av tecknade Nickelodeon-serier, TV-reklam, UR-dokumentärer, PC-spel , animerat och spelfilm. Kanske har du hört mig i Små Soldater (jag gör Kirsten Dunst röst), Pokemon, Lassie, Leksakernas hemliga liv,  Snobben eller Toy Story? Den senaste TV-serien jag medverkade i var Händige Manny på SVT (se 02:37 i klippet).

Rösten till Jane i Mary Poppins

Som 12-åring var det ibland ganska slitigt minns jag, dels för att tekniken var bandbaserad vilket ofta innebar spola-tillbaka, spela in, göra om, men också för att man som minderårig fick ganska dåligt betalt (75:-/h). I början av 2000-talet blev tekniken så raffinerad att man inte alls behövde vara lika duktig och precis med tajming och tonläge – allt kunde fixas i datorn!

När jag Googlade mig själv häromdagen hittade jag hittade en recension från min insats i Mary Poppins som kanske förklarar varför jag aldrig blev mer än bara en röst bakom kameran :)

Som Jane hör vi Therese Reuterswärd – hon låter ganska lik originalet, men har en lite för djup röst och låter något äldre än denne. Hennes sångröst är ganska bristfällig och sämre än originalröstens, vilket främst påverkar en solosång i filmens början.

Men i den här introlåten till Richard Scarrys äventrysvärld sjunger jag ganska fint tycker jag! Och jag tänker på alla timmar jag spenderat i studion flåsandes, hickandes, gråtandes, fnittrandes och skrikandes och blir lite melankolisk. Det är många känslor som ryms i en ljudisolerad låda på 2×2 meter.

Rösten till Jennifer i Lassie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen