Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Lära kinesiska chefer om hållbarhet i sociala medier

Jag har blivit tillfrågad att tala på Svenska Institutets managementutbildning i hållbarhet för kinesiska chefer. Uppdraget är väldigt spännande och tanken är att jag ska föreläsa om ”CSR communication in social media”.  Årets deltagare är bl a från Tencent, Kinas största Internetportal, statliga Energi och Gruvindustrin, det största byggföretaget i Kina (Vanke) och datortillverkaren Lenovo.

Hjälp mig hitta fler exempel på hållbarhetsarbete i sociala medier!

Electrolux initiativ Vac from the Sea

Efter mig talar Fairtrade och Röda Korset så deras fallstudier och liknande (typ @unicefsverige) lämnar jag till dem. Visst kan jag ta upp exempel på utländska CSR-föredömen som Intel, IBM, Starbucks, GE, SAP, 3M. Men det vore roligare med nordiska eller svenska berättelser, eller hur?

För att demonstrera tabbar i sociala medier skulle jag kunna nämna BP, Nestle, Exxon, Louis Vuitton och Burger King. Men vad har vi för lokala krisexempel? Kanske det här om StoraEnso och pappersbruken i Kina?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen