Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Tänk om varje besökare köpte något

Det är en konst att jobba med paketering, rekommendationer, tillval, ”du kanske också vill köpa..” och annan typ av merförsäljning i digitala kanaler. Många ehandlare känner sig stressade över att webben inte har samma egenskaper som en fysisk butik, hyllor med lockprodukter vid kassan som man bara måste ha, butikssäljare som hjälper kunden med svåra köpbeslut eller någon som kommer med snygga, passande tillbehör.

Fler kunder är bättre

Du måste inte få kunderna att handla för så mycket som möjligt. Höga genomsnittliga ordervärden, större ”basket size”, rekommenderade produkter, add-ons, ancillaries os.v är ointressant så länge du inte tar marknadsandelar. Fokusera i stället på att få varje besökare att köpa något överhuvudtaget! Gör det ûberenkelt för kunden att hitta det de vill ha, lägga en vara i korgen, fatta beslut om fraktsätt, förstå era köpvillkor, betala och avsluta sitt köp.

När du har ökat antalet kunder som köper från dig har du rätt förutsättningar att gå vidare med att optimera hur mycket dina kunder handlar för.

Therese apr 17, 20 02 50
Det finns kunder som alltid handlar mer än de tänkt..

Här kan du läsa mer om rekommendationsteknik och optimeringssystem för ehandel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen