Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Tala är guld

Vissa saker undrar jag varför jag inte tagit mig tid till innan. Till exempel att gå en kurs i retorik när jag ju står på scen relativt ofta. Men nu är jag på väg till en kvinna som heter Viveka och titulerar sig retorikkonsult. Hon och jag kommer att spendera tre timmar på tu man hand idag.

Har du något bra talartips som jag kan ta med mig till #Webbstrategidagarna på torsdag? Hit me!

@arnepaposten och jag på Webbdagarna i år.

3 kommentarer på ”Tala är guld

  1. Tack så mkt för tipsen! Retorikfröken sa samma sak till mig idag: fördjupa dig inte i onödan. Fundera på exakt vad du vill att publiken ska ta med sig för varje område. Beskriv vad var och en kommer att uppskatta från innehållet, med utgångspunkt från deras titlar och roller.

  2. Hej Therese,

    Såg att du skulle tala på Webbstrategidagarna tillsammans med flera intressanta talare. Hade varit intressant att komma och lyssna men det blir nog inte så. Något som jag brukar få tänka på är att inte bli för teknisk. Det beror självklart på vilken bakgrund man har men eftersom vårt område (dvs marknadsföring online) tenderar att liggga i gränslandet mellan teknik och marknadsföring så blir det lätt att man tippar åt det ena eller det andra hållet. Det har förstås inte direkt med retorik att göra men det handlar ju om att göra området man talar om anpassat för målgruppen. Konsten är väl att fånga målgruppen mellan tekniken och marknadsföringen just eftersom det är det som gör området så spännande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen