Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Okategoriserade

Svar från Soko

Mindre än ett dygn efter att jag postade inlägget Varning för Soko blev jag kontaktad av marknadsansvarig för sajten, Malin Stråhle.  Hon beklagade att jag hade haft en så negativ upplevelse av sajten och försäkrade att det inte är deras mening att undanskymma eller syssla med dolda avgifter.

Här är kontentan av samtalet:

  • När man lägger upp sin annons informeras man om provisionen och uppläggningsavgiften. Men enbart då och (uppenbarligen)  inte tillräckligt tydligt för att användaren ska notera det. Det ska göras tydligare.
  • Eftersom VIP-medlemmar slipper uppläggningsavgiften på 5 kr ökar risken att man inte uppmärksammar att det tillkommer en kostnad efter slutfört köp. Det ska göras tydligare.
  • I användarvillkoren står det att en provisionsavgift tillkommer men inte med hur mycket (5%). Det ska göras tydligare.
  • Annonsbekräftelse och köpbekräftelsen på sajten och de som skickas via mejl saknar den slutgiltiga kostnaden  inklusive avgifterna . Det ska göras tydligare.
  • Soko.se är fortfarande i “Beta” och många förbättringar står på todo-listan inför kommande releaser.

Tack Malin och Soko för att ni uppmärksammade detta och för att ni fortsätter att jobba med användarnas intresse i fokus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen