Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Please rob me!

Är du rädd för att tjuvar ska använda sig av din Facebook-status för att lista ut när du inte är hemma? I ett tillslag i New Hampshire nyligen hävdar polisen att brottslingarna använt statusuppdateringar och Facebook Places för att ta reda på när husägarna skulle befinna sig på annan plats.

Det är oklart hur offren hade konfigurerat sina sekretessinställningar” skriver man i artikeln Facebook places could make you a target for theft


Har det slagit dig att ditt användande av Foursquare, Gowalla eller Facebook gör dig sårbar för någon som vill ta sig in i ditt hem när du inte är där? Anger du din hemadress på din blogg, på din företagssajt, på Google Maps? Inte ens på Facebook eller LinkedIn?
Om du vill lära dig om hur man inte ska bli utsatt för brott så kan du besöka sajten Please Rob Me eller spendera några minuter med how to use Facebook Places safely. Själv måste jag nog ta en vända på mina sociala nätverk. Blåögd som man är. Finns det förresten några svenska exempel på liknande händelser?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen