Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Vilka är incheckade just nu?

Hur gör man om man vill kunna visa upp på sin sajt vilka som just nu är incheckade i en viss butik, på ett event eller en plats? Svaret på det kommer du tyvärr inte att få – i det här blogginlägget. Det verkar som att de flesta Location Based Services ser strängt på det här med sekretess och intregritet.

När det gäller Facebook så är det sekretessreglerna som sätter käppar i hjulet. Om du själv besöker t.ex. Hotel Rival på Facebook så notera att du bara kan se incheckningar från dina vänner, och inte från alla. Men så kom jag på att gänget på SVT lanserade en Check-in-app till Allsång på Skansen i somras, och de visade snygga miniatyrer över alla som var “incheckade” på storbildskärmar över hela Skansen. Besök http://svt.minbot.se/mobile som är appen i vilken man måste “godkänna” sina incheckningar att bli publika. Resultatet visades bland annat upp i detta format på sajten:

Jag fick tag på gänget som byggde SVTs lösning och vill ni diskutera detta så tipsar jag om Fredrik. Jonas Larsson (@bybalsam) projektledde. Själva appen ligger här: https://apps.facebook.com/skansen/.

Om man kikar på Foursquare istället så har de publika RSS-flöden som man kan baka in på sin sajt eller blogg – men det är bara livedata över ens egna checkins. Samma sak gäller för Gowalla. Jag har en widget på min blogg som visar var jag är just nu, den kan man se nere till höger.

Ett annat företag som erbjuder en tredjepartslösning för att exponera checkins på externa hemsidor är http://locamoda.com/apps (Klicka på appen som heter CheckIn). Någon som testat och kan beskriva hur och om det funkar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen