Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Veckans godbitar – en längre tipslista än vanligt

I ett försök att varva ner så här innan helgen, har jag sammanfattat en lite längre länksamling än den vanliga Therese Tipsar. Jag hinner inte vara först på bollen med nyhetsinlägg varje dag, så här kommer istället guldkornen från veckan som gick:

 1. Ladda ner nya Photoshop 6 Beta Trial
  – Även om den tyvärr verkar vara 30 dagars trial som allt annat. Snyggt är det ändå!
 2. Appen QuickPic räddade mig för jag har bilder från Pixlr-o-Matic och Instagram på SD-kortet men Android kunde inte hitta och visa dem i bildgalleriet. QuickPic löste det hela galant.
 3. Kan inte Carola försöka stå emot frestelsen att dela med sig av detta? av Cecilia Hagen
 4. Solsidanpraktikanten Moa bloggar om hur det är bakom kulisserna på inspelningen. Roligast är ”Första Dagen” och tidigare.
 5. Solsidan

 6. Telia börjar ta extra betalt för att ringa via Skype-appen på mobilen och jag undrar om inte typ Facebookappen drar lika mycket datatrafik?
 7. Google börjar med affiliateannonsering. De som har en Blogger-blogg att visa upp annonser à la affiliate kan få betalt av annonsörerna för klick som lett till en försäljning. Och vi annonsörer får en till marknadskanal vid sidan om Google Adwords och Google Display Network.
 8. Få bättre snurr på din Facebookannonsering. Visste du att snittannonsen på Facebook har sin peak CTR under de första tre dygnen, sen behöver du förmodligen byta ut eller fräscha upp den!
 9. Betygsätt vad du vill med Rankable | Feber / Webb
  Skicka en tweet med betyg följt av hashtag #rankable – tex 10/10 #sswc
 10. Nätjättarna vill veta allt om dig – DN.SE En syrlig krönika signerad Paul Frigyes – om Googles, Facebooks och andra nätjättars jakt på information om våra vanor och beteenden, om att göra ”good shit” i en värld som kryllar av gråzoner. Bland annat beskrivs Webbdagarna i Stockholm som ”en toxisk blandning av idealistiska visioner, övertänd teknikentusiasm och krass kommersialism.” Sant är dock att ”nätjättarna” måste vårda sitt rykte som schysta kompisföretag vilket kommer att bli svårt ju större kontroll­ambitionerna de får. Hur hög grad av bekvämlighet måste de leverera för att vi fortsatt ska ge dem tillåtelse att avläsa och analysera vår data?
 11. China Has 70 Android App Stores
  Visste du att det finns mer än 70 olika app stores till Android i Kina? Ett exempel på en marknad där alla, operatörer, redaktioner och webbportaler vill ha sin del av appkakan. Till råga på allt är ca 90% av alla appar gratis, och Google har inte ens själva släppt sin Google Play (fd Android Market) i landet ännu.
 12. SL lanserar kundservice på Facebook
  Nu har SL lanserat sin kundtjänst på Facebook, med hjälp av svenska plattformen Kundo. Vad tycker ni?

Trevlig helg! Låt geniknölarna vila så hörs vi på måndag.

Caselösning med PPC-uppgift under min lektion på Berghs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen