Therese Reuterswärd

en blogg om ehandel och digital marknadsföring

Vad berör och vad passerar?

När jag gick medieteknikprogrammet på KTH fick jag lära mig att händelser i vår geografiska närhet, som berör oss direkt och som händer NU påverkar oss mest. När det gäller bilder är det naken hud samt bilder på ansikten och djur som fångar vår uppmärksamhet. Men vilka faktorer gör att vi reagerar på något i våra Sociala Medie-flöden? Av de tusentals statusuppdateringar och blogginlägg som vi läser, vad får oss att like:a, dela eller kommentera?

Catarina Clowe och Per Petersson föreslår dessa anledningar till att man reagerar, sprider vidare eller kommenterar:

  • Om man känner eller har en relation till den som inlägget berör
  • Om det inträffar på en tidpunkt på dygnet när man är som mest mottaglig (Lästips: Bästa tiden att twittra)
  • Om innehållet är intressant och relevant för mig
  • Plain “luck” – jag kom, jag såg, jag retweetade
  • Om jag har en relation eller ser upp till författaren
  • Vilka andra som har kommenterat och retweetat
Vad berör dig och vad låter du passera?