Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Tips till måndagströtta

Tips till alla måndagströtta – jobba på söndag också så märks det inte när en ny arbetsvecka startar! Skämt åsido, för min del flyter helg och veckodagar ihop nuförtiden. Därför har det känts ännu viktigare att strukturera och effektivisera. Jag har bland annat kommit 8 dagar av 21 i serien Revive Your Inbox om hur man lär sig handskas med sin inkorg.

Ni vet kanske sedan tidigare att jag tillämpar Getting Things Done och metoden Inbox Zero. Revive Your Inbox visar hur du med ca 20 minuter om dagen i 21 dagar skapar ett magiskt flow och – blir vän med din epostklient. Varje dag får man oftast någon form av cheat sheet som passar till Outlook och Gmail. Se exempelvis den här lathunden över attribut och genvägar för att söka efter mail i Outlook. Eller den här, som hjälper dig att snabbare bearbeta inkommande mejl. Sortera, svara (om det går) släng, arkivera eller lägg i Todo-mapp.

Flöde som beskriver hur man bör behandla inkommande mejl

Själv ska jag arbeta vidare på en introduktion av onlinemarknadsföring för nyanställda, och förbereda för mötet jag har med Google i eftermiddag. Vad bättre kan pigga upp än det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen