Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Therese tipsar 19 juli 201

 1. Google+ has made Twitter boring, here’s what Twitter should do about that — Scobleizer
  Jag hatar att han har rätt (har fått en släng av socialmedia-fatigue) men jag vet ju att Twitter upplevs mindre spännande i jämförelse med Google+ redan efter första besöket. “Forget everything you know about social networks. Visit my Twitter account. Then visit my Google Plus account. Which one draws you in more? In all cases, Google+ is blowing away Twitter and it’s not even close.” Det roligaste är Robert Scobles uppföljande inlägg på Google+: “I guess Twitter didn’t like being called boring. It’s now down. Of course, that’s the kind of thing that helps alternatives, like the one I’m typing into now.”
 2. How to Track Tweets, Facebook Likes and More with Google Analytics
  Jag önskar att jag hade haft tid att testa den här implementationen så att jag kunde intyga att det funkar. Men jag litar på det duktiga gänget på Social Media Examiner och du som redan har provat får gärna berätta i kommentarerna! Google Analytics kan just nu tracka Facebook Likes, Unlikes, Sends, Tweets (via den “officiella” Tweetknappen) och självklart aktivitet på Google+
 3. Percolate aims to filter the flood of social media information
  Percolate är en ny sajt och tjänst, som likt Summify, paper.li och Zite ska hjälpa dig att koka ner “the information overload” från dina socialamedie-kanaler till ett flöde som är koncentrerat med toppnyheter för just dig. Jag har signat upp för invite-only, följ länken ovan så kanske du kan få testa du också!
 4. Official Google Blog: g.co, the official URL shortcut for Google websites
  Tyckte du inte att goo.gl var tillräckligt kort? Nu lanserar Google sin egen URL-förkortare g.co och försäkrar dig om att du alltid kommer att hamna på en officiellt Google-ägd landningssida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen