Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Steve Jacobs checkar ut

Klockan var 9 i går morse och vi var på talarmöte inför Webbdagarna när Magnus Höij släppte bomben om att Steve Jobs kliver ner från posten som CEO för Apple. Ett helt rätt beslut såklart, oavsett om det är på grund av sjukdomen eller för att han inte längre har roligt när han går till jobbet. Så länge han fortsätter att vara en del av styrelsen och bidra till att forma Apples framtid så kan vi nog sitta lugnt i båten. Men nog kändes det som att min MBA och mina iDevices jobbade lite slött igår..

Det roligaste var däremot det som hände igår på ett möte jag hade med en stor svensk sajt. Deras kvinnliga representant utbrister att det är omvälvande det här med att Steve Jacobs mår så dåligt och måste avgå. Så kan det gå när man blandar jobb och privata intressen. Haha.

Och så det här med att Facebook Places läggs ner – som vanligt blir man inte riktigt klok på vad förändringen kommer att innebära för oss kommersiella aktörer som merge:ar sidor med platser, integrerar med Gowalla, skapar deals och så vidare. Rätta mig om jag har fel, men det kommer alltså egentligen inte att hända någonting med Places förutom att knappen checka in tas bort från iPhones startskärm?

Tack i alla fall till David BothzénStadium som svarade på alla mina frågor om hur man lägger upp hundratals butiker (eller hotell) på Facebook utan att behöva göra det manuellt. Kolla hur snyggt alla platser listas på deras Facebooksida.

Det senaste som surrar i socialamedie-etern och som jag blir nyfiken på att testa är Twylah. Det är en tjänst som gör att du kan skapa fan page-liknande sidor för dig eller ditt företag – fast på Twitter. Den kuraterar det innehåll du twittrar om för att skapa en sida som berättar om vem du är, “what you are all about” om och vill berätta.

Men först klär vi på oss och går till jobbet :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen