Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Självkänsla och Google Places

Klockan är 00:08 och Lucia trendar på Twitter. Jag har precis kommit hem från filmkväll med gamla gymnastikpolare, blivit stoppad av polisen och plöjt ett tiotal artiklar om nätsnackisar på Ajour.se. Mitt huvud snurrar av tankar på toppdomäner, SEO-projektet där vi fortfarande inte kommit överens om timarvodet och beslut om hur vi borde arbeta med våra affiliates. Hur räknar man ut sin Customer Life Time Value? Vad kostar det att anskaffa en ny kund, eller att förlora en existerande? Tack snälla Annelie Gullström för vett och inspiration på vår lunch idag. Känner mig alltid som ett stolpskott i ditt sällskap..

Apropå det så är jag snart igenom böckerna ”Självkänsla nu” och ”Nice girls don’t get the corner office”. (Tack @jeanettegardner för att den fina presenten) Sjukt bra är de! Man tror att man har pejl på sin framtoning och hur man ska nå dit man vill – men icke. Veckans utmaning är att sluta formulera meningar som frågor. Testa det.

Annat nyttigt jag kan dela med mig av är mina lärdomar om Google Places och hur man underhåller sina listningar i Maps. Tillsammans med Charlotte på Google navigerade vi oss igenom de olika funktionerna för att ta bort dubbletter, bulkuppladdning av fler än 10 platser, lägga till bilder i massuppladdningsläge och att verifiera ägarskap. Det ska poängteras att Google inte erbjuder någon support på sina gratisprodukter och frågar du mig så märks det att de inte fokuserat på att underlätta att underhålla sin Places-portfölj. Men med lite vilja och vaselin ska det väl gå vägen det här med.

Om du behöver ett gott skratt innan du lämnar TrulyTherese för den här gången, spana in Angry Bird-skaparens frus galaklänning. Eller brist ut i asgarv efter att ha tittat på bäbisen som levererar det mest elaka skratt någonsin skådat. (Självklart missar du inte det uppföljande StarWars-parodin).

Pippi på klänning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen