Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Scanna min QR-kod!

Jag älskar Quick Read (QR)-koder och om jag sålde eller tillverkade produkter skulle jag sätta dem på precis allt. Idag har jag experimenterat med koder för privat bruk. Ladda ner appen ”Bakodo” till din iPhone och pröva sen att scanna av de här bläckplumparna:

Det finns många barcode-läsare för iPhone men Bakodo är gratis och enkel. Det roligaste är att med vissa kodgeneratorer får man statistik över vilka som har scannat koden – IPadresser och devicetype. Just nu ser jag t.ex att en person från HammerHanborg med en Android klickat in sig, och en person i trakterna runt Karlbergs slott från en iPhone med Teliaabonnemang. För att skapa upp QR-koden använde jag för detta ändamål en ganska nystartad tjänst som heter Pingtag och som använder data från LinkedIn. Men du kan även testa Googles egna (den till höger) och länka till vilken sajt du vill. Vad kan man göra för mer kul med QR-koder som privatperson?

Uppdaterat: Man har ju sett flera företag och mediabolag använda QR-koder i tidnings- och utomhusannonser. Jag tror att det var TheJennie som för ett år sen bloggade om ett svenskt smörgåspålägg som även hade en tryckt kod på sina förpackningar med skinka. Idag när jag bläddrade i Harper’s Bazaar hittade jag en hel sida med QR-koder. Varje kod leder till en sida med detaljerad information om plagget och tillgång till en kampanjkod som ger dig 20% rabatt i webshopen. Så enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen