Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Mitt 2011 i backspegeln

Jag är ingen anhängare av julen. Men eftersom jag ändå varit duktig och köpt julklappar, rimmat och gjort Jansson så är det okej att ta en stund av julafton för att blogga och läsa årskrönikor! Här är mitt 2011 i backspegeln. Till min hjälp har jag bland annat tagit Memolane, tidsaxeln över din sociala webbnärvaro. God Jul!

24 December 2010

Får smärre panik när jag inser att jag lämnat alla lösenord kvar på datorn som jag precis sålt. Kör julklappslotteri med tärningsspel på julafton och vinner en pincett. På juldagen bryter jag Twittertystnaden: “Please Santa, can I social media now?” Sammanställer en bloggpost med framtidsspaning kring Sociala Medier för stora företag.

Januari

Skriver presentation om varför Sociala Medier ska användas för kundvård och lyckas få fem minuter med Electrolux CMO för att lägga fram mitt förslag.

Februari

Avslutar mitt jobb på Electrolux efter en massiv omorganisation och förändrad arbetsbeskrivning. Jag blåser liv i mitt aktiebolag och börjar konsulta som strateg inom onlinemarknadsföring och sociala medier. Under denna månad inspireras jag att börja leva som i boken 4 Hour Work Week. Debatten i bloggosfären kretsar kring #kkgate och Bloggvalpar och vi viger en heldag åt Sociala Medier på Vinterminglet. Reser till Dubai och kopplar bort vardagen för en stund. Förfäras över att Twitter och Skype är blockerat i hela arabemiraterna.

Mars

Går på ett antal Sweet Sunday Web Crunch med @tomaswennstrom @rockspindeln @Agaton @glimra @pernillan @per_p och @TheJennie och känner att jag hittat mitt posse. Talar om tabbar i Sociala Medier på Webbdagarna och får uppleva hur det känns när tekniken strular. @kazarnowicz och jag konstaterar att det börjar bli ett halvtidsjobb att hålla reda på Facebook Pages. Hjälper Aoex med en föreläsning om Talent management i Sociala medier

April

Är på fyra jobbintervjuer på Google och känner mig väldigt nära himmelriket. Går från blondin till brunett och oroar mig för årsbokslutet. Lyssnar på @Havspappan och Pia Melke som berättar om SBAB:s satsning på sociala intranät samtidigt som jag slås av att Kissie verkar bli sjukare och sjukare. Hjälper flera studenter med intervjuer till sina examensarbeten och blir sjuk för första gången på 455 dagar. En intervju om sociala medier på McDonald’s skakar liv i mig igen.

Maj

Föreläser för näringslivstoppar om hur de ska använda sociala medier för att bli konkurrenskraftiga och inleder ett uppdrag hos Riksgälden med målet att aktivera dem på Facebook och Twitter. Skriver lathundar och tampas med lagstiftningen kring vad man får och inte får göra som myndighet i sociala medier. Firar 10 000 tweets och ser kungen bli grillad om sina kaffeflickor och uppträda allt annat än övertygande.

Juni

Nyheter24 köper onlinebolaget Wyatt och blir en enväldig härskare på den svenska communityhimlen. Jag blir utvald att twittra från Allsång på Skansen och gör många nya bekantskaper. Köper en ny Macbook Air som är så het så att den får stanna inne under soliga dagar. Talar om för ett IT-företag hur de ska lyckas med sin företagsblogg och känner att mitt IT-tålamod börjar sina.

Juli

Spenderar två månader på torpet och får erfara hur det är att vara nedkopplad. Massmördaren Anders Bering Breivik begår tidernas grymmaste brott. Vi sluter upp kring @nikkelin och Operation UnManifest med syfte att förknippa Breivik med bajs i sökmotorerna.

Augusti

Jag bestämmer mig för att rensa bland mina Facebookvänner, tömmer mitt föräldrahem och går en kurs i Sökmotoroptimering. Helgen 11-14 augusti åker jag på Sweden Social Web Camp men är hyfsat disträ. På måndagen den 15:e augusti börjar jag som Online Marketing Manager på Scandic Hotels.

September

Fokuserar på att få saker gjorda och talar för en underbar Webbdagarna-publik i Göteborg om Sociala Mediers 7 budord. Laddar ner mängder av appar till min nya Androidtelefon och hackar hela nätterna för att få jobbets eländiga Novell-plattform att synka med Gmail och min kalender. På nätet och i media kritiserar vi Facebook och Google för att de är omöjliga att hitta eller komma i kontakt med. Ökampen, en tävling i socialt nätverkande, går av stapeln på Åland och mitt lag med @Mymlan i spetsen kommer på andra plats.

Oktober

Har ändlösa mötesdagar i jobbet och försöker reda ut rutiner, spårning och fakturering. Fyller 30 år och konstaterar att jag inte någonsin kommer att bli så ung som just i den stunden. Försöker förstå hur jag ska kunna använda Mindfulness som en del av min vardag men ger upp nästan direkt. Facebook rullar ut ny design på sin statusrad och på bloggen försöker jag mig på en framtidsspaning om hur Sociala Medier ser ut om 10 år.

November

Påbörjar SEO-projekt tillsammans med byrån Bigmouth och upptäcker att besökare inte alls använder våra webbsajter på det sätt vi trodde. Lär mig allt om affiliatemarknadsföring och blir oerhört taggad att sätta igång med utveckling av mobilsajt och mobila tjänster efter hejdundrade tillställning på Google’s Think Mobile. Köper hundvalp och är plötsligt mån om att komma hem från jobbet!

December

Facebook Timeline kommer äntligen till Sverige! Jag lär mig om nyttan med Google+ för företag och börjar så smått bli klar med en domännamnspolicy. Gör testet Tidernas bästa rekrytering och blir häpen över resultatet som talar om min personlighet som “buffelaktig“. Inleder julafton med att surfa in på sajten thenicestplaceontheinter.net där man får en videokram från någon av tusentals människor. Blir uppringd av Sveriges Radio och får krypa till korset beträffande mina nyårslöften för 2011.


Vad har du gjort i år? Posta gärna en länk till din egen årskrönika i kommentarerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen