Therese Reuterswärd

din konsult inom ehandel och digital marknadsföring

Jag testar Kicks mobilapp och webshop

Hur kul kan man ha en ledig fredag med senaste numret av Kicks Magazine, en mobiltelefon och en skrynklig premiecheck? Låt mig demonstrera! För er som är obekanta med Kicks så är det Sveriges största kosmetikkedja. De säljer sina produkter både i butik och på webben. Jag är GULD-medlem, och utan att överdriva spenderar jag nog ungefär 10 000 kronor om året i deras butiker.

Kicks Magazine
Kicks Magazine

Irritationen

På senare tid har min irritation över Kicks klubbvillkor eskalerat. De envisas nämligen med att skicka ut de minimala rabatter man som VIP-medlem får via snigelpost. Utöver detta brinner erbjudandet inne om du inte löser in det inom en månad. Det fula är också att varje gång man får rabatt- och bonuscheckar nollställs ens poängsaldo! Det finns ingen möjlighet att spara sina poäng, vilket man kan i nästan alla lojalitetsprogram. Behöver jag säga att det alltid ligger en stor hög med Kicks-checkar hemma hos mig, vars bäst-före-datum gått ut innan jag ens tagit mig tid att gå igenom min post?

En app som överraskar

I morse när jag slog mig ner för att mysa med Kicks Magazine fångade en QR-kod min uppmärksamhet – en guide till hur man gör de perfekta sotade ögonen! Ett klick för att fotografera tidningssidan och sminkguiden dyker upp i mobilen. (Dock går det inte med din vanliga QR-scannare, du måste använda scannern i Kicks egen app).


I slutet av guiden listas vilka produkter som använts, vilket är mycket uppskattat, men nackdelen är att man inte i appen kan klicka sig från dessa direkt in i webshopen för att köpa. Däremot finns en EAN-scannare i appen, med den kan du ta en bild av en produkt du har hemma (och som tagit slut?) och slussas direkt till webshopen för att köpa den. Överraskande smart och snyggt gjort! Funkar bra i butik eller hemma hos någon annan som har en produkt man suktar efter.

Shoppa i mobilen

Mascara (och nagellack!) på upprinningen

I Kicks webshop, som är snyggt mobilanpassad finns (tack gode gud!) möjlighet att lösa in sin premiecheck och få rabatten direkt genom att mata in premiecheckens EAN-kod. Men varför ligger inte webshopen direkt i appen? Dels så att man kan handla direkt från tidningen via QR-koderna, och dels för att det ju redan finns en EAN-scanner i appen med vilken man skulle kunna fota sina premiecheckar istället för att mata in de 11 siffrorna för hand. Och som en sista uppmaning till Kicks, snälla inför kreditkortsbetalning så att man slipper betala 29 kr för en pappersfaktura..

Kassan i webshopen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Tillbaka till toppen